Feijóo urgeix els socis del govern espanyol a apartar-se de Sánchez per la corrupció

El líder del PP demana coherència als aliats parlamentaris de la coalició PSOE-Sumar i alerta de la preocupació que provoca a Europa la "situació judicial" del president espanyol

Feijóo, este dijous a Brussel·les amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen
Feijóo, este dijous a Brussel·les amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen / David Mudarra (PP)

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha cridat als aliats de la coalició de govern estatal a apartar-se de Pedro Sánchez pels casos de corrupció que l'afecten a ell i al PSOE. En este sentit, els ha demanat coherència amb les decisions adoptades en el passat, en al·lusió a la moció de censura que va fer fora l'executiu del PP que presidia Mariano Rajoy.

"Queda per veure qui es queda al costat del govern enfangant la vida política espanyola, i jo aconselle als seus socis que revisen la posició i que siguen coherents amb algunes de les decisions anteriors i que tinguen en compte que al final els canvis a vegades són inevitables, i un canvi polític a Espanya és inevitable en este moment", ha afirmat des de Brussel·les, on s'ha reunit amb els companys del Partit Popular Europeu. A la capital comunitària, Feijóo ha alertat a més de la preocupació que provoca entre els líders europeus la "situació judicial" del govern espanyol i de Sánchez pels casos de corrupció que han eixit a la llum estes últimes setmanes.

Igualment, ha advertit que la continuïtat del fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz, després de la investigació que li ha obert el Tribunal Suprem, afecta l'estat de dret. Per això ha retret que l'executiu de Pedro Sánchez no haja promogut la destitució del cap del ministeri públic, imputat judicialment per primera vegada en democràcia.

"El que està passant a Espanya no és una polèmica domèstica", ha subratllat Feijóo, que ha assenyalat que mai en la democràcia espanyola el president del govern, la seua família i el partit de govern s'havien vist en una situació judicial així, amb la dona i el germà de Sánchez imputats per corrupció o la Fiscalia demanant investigar Ábalos, en el passat número dos en el PSOE.

A més, el dirigent popular ha defensat la querella per finançament il·legal que el seu partit ha presentat contra el PSOE i que la Fiscalia Anticorrupció ha demanat al jutge arxivar. "El que importa quan es presenta una denúncia no és com comença, sinó com acaba", ha afirmat Feijóo, que ha insistit que davant d'"informacions greus" que incloïen testimonis gravats, l'obligació del PP era acudir a la justícia. I ha agregat que algunes informacions periodístiques inicialment s'arxiven, perquè un fiscal no hi veu informació suficient, i "posteriorment es reactiven" quan la premsa o altres sectors acrediten que la informació s'ha completat.

També et pot interessar

stats