Felip VI tanca la nova ronda de contactes per a designar un segon candidat a la investidura amb Sánchez i Feijóo

En acabar aquesta jornada, probablement encomane formar govern al candidat socialista

El rei rep Pedro Sánchez, aquest dimarts
El rei rep Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu / Chema Moya (Efe)

El rei tancarà aquest dimarts el segon dia de la ronda de contactes per a designar un segon candidat a la investidura després del fracàs de l'opció del popular Alberto Núñez Feijóo. I ho farà amb el president del Govern en funcions Sánchez, a les 10 del matí, a qui molt probablement li encomane formar govern.  En acabar es reunirà amb Feijóo, cita prevista a les 11:00 hores.

De moment, de la primera jornada d'aquesta nova ronda de contactes no van eixir grans sorpreses. Com ja se sabia, el que està ben clar és que Sánchez no comptarà amb el suport de Vox i UPN; i des de Sumar, Yolanda Díaz va avisar aquest dilluns que encara no hi ha acord. Sumar va advertir als socialistes que encara no tenen assegurats els seus 31 vots i els van instar a negociar un paquet de millores socials: avançar en la reducció de jornada laboral, pujada del salari mínim interprofessional, control del preu del lloguer i un nou model de finançament autonòmic.

Per la seua banda, la diputada de Coalició Canària (CC), Cristina Valido, va deixar obert el suport de la seua formació a una investidura de Sánchez, malgrat estar sobre la taula una possible llei d'amnistia, si compleix en la seua integritat amb l'agenda canària.

I les sensacions al BNG respecte d'un govern progressista no són bones. La portaveu nacional, Ana Pontón, es va confessar preocupada per l'actitud del PSOE, perquè considera que no està demostrant “massa interés a negociar” i creu que consideren la “possibilitat de noves eleccions”.

Cap representant d'EH Bildu, i tampoc dels independentistes catalans d'Esquerra i Junts ni els nacionalistes gallecs, han participat en aquesta ronda. Són quatre possibles aliats de Sánchez als quals el monarca no ha pogut sondejar.

També et pot interessar

stats