Ferrer San Segundo: “Dels 32,5 milions que anava a invertir el govern espanyol per al canal d’accés, sols n’invertirà cinc”

La regidora d’Hisenda de València afirma que l’Ajuntament estudia “totes les possibilitats” que dona la llei per a adoptar decisions sobre la zona de baixes emissions del Carme

La regidora d'Hisenda de València, María José Ferrer San Segundo, durant l'entrevista en 'Les notícies del matí' d'aquest dimecres / À Punt NTC

El govern espanyol invertirà enguany sols cinc milions d’euros, sis vegades menys del que havia promés, en el canal d’accés a València. L’any que ve, la inversió prevista també es redueix a menys de la meitat. Així ho ha denunciat la número dos de l’Ajuntament de València i regidora d’Hisenda, María José Ferrer San Segundo. “És lamentable”, denunciava la regidora durant una entrevista en Les notícies del matí, en referència a l’incompliment dels compromisos pressupostaris del govern central per a soterrar les vies de tren a l’entrada de València, com a part de la futura estació central projectada.

Segons ha exposat la també regidora d’Hisenda de València, a l’octubre el govern municipal es va assabentar que “dels 32,5 milions que anava a invertir enguany el govern d’Espanya per al canal d’accés, sols n'invertirà cinc”. La minva de pressupost, com ha afegit Ferrer San Segundo, també es percebrà l’any que ve, quan dels 28,5 milions reservats inicialment per l’executiu central, sols n'arribaran 13 per a soterrar les vies del tren.

Davant aquesta reducció de la inversió, que la regidora ha qualificat de “lamentable”, el govern municipal assegura que el govern municipal, que sustenten PP i Vox, només pot “anar seguint el baló i veure on pots agafar-lo”, en referència a les iniciatives o els serveis de competència municipal que sí que pot oferir un ajuntament.

Després de defensar que el govern que integra ha fet “la baixada més gran de la història de totes les ciutats espanyoles”, en haver reduït un 20% l’impost de béns immobles (IBI) “al 99% dels valencians”, d’haver bonificat aquest tribut a les famílies nombroses i haver impulsat una bonificació del 95% de la plusvàlua, la primera tinent d’alcaldia s’ha referit a alguns projectes en què treballa el govern.

Un espai museístic dedicat a les Falles

Un d’aquests són les negociacions per a convertir el Palau de les Comunicacions, antic edifici de Correus situat en la plaça de l’Ajuntament, i que va adquirir la Generalitat, “en una espècie de museu de les tradicions” dedicat a les Falles. “Volem que la gent que vinga a València fora de març puga sentir el que és la festa, que tinguera, per exemple, mascletaes virtuals, perquè els visitants sàpien el que és la nostra festa, declarada patrimoni de la humanitat”, exposava la regidora. Pel que sembla, es tractaria d'un espai diferent del Museu Faller amb què ja compta la ciutat.

No obstant això, Ferrer San Segundo ha aclarit que primer la Generalitat hauria de cedir al consistori l’edifici. Una petició que, segons ha admés, l’alcaldessa ha traslladat al president de la Generalitat, però de la qual a hores d’ara desconeix l’estat de les negociacions.

D’altra banda, i pel que fa a la zona de baixes emissions del nucli antic, on s’ha alçat la mà amb les restriccions, la regidora ha assegurat que a hores d’ara s’estan estudiant totes les possibilitats que dona la llei. “Estem estudiant els punts de contaminació de la ciutat per a veure què fem i el problema que suposa canviar la llei, perquè no tot el món pot canviar el seu cotxe per un elèctric”, ha manifestat en Les notícies del matí

També et pot interessar

stats