Mazón insta a "plantar un mur contra els privilegis" del finançament singular per a Catalunya

Sobre les “amenaces” que va rebre d'Arran, el president valencià ha dit que "mentre el PP estiga a la Comunitat Valenciana, cada vegada que s'alce la bandera dels Països Catalans em tindran al davant"

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, este dimarts
El president de la Generalitat, Carlos Mazón, este dimarts / À Punt NTC

El president de la Generalitat i líder del PPCV, Carlos Mazón, ha cridat a alçar "un mur contra la insolidaritat, la desigualtat i els privilegis" que, al seu judici, suposa l'acord entre el PSC i ERC que preveu un finançament singular per a Catalunya.

A més, ha assegurat que en el PP i entre els presidents autonòmics populars hi ha unitat, sense "la més mínima escletxa", en matèria de finançament autonòmic. "El que ha d'haver-hi és un mur contra la insolidaritat, la desigualtat i els privilegis. Es tracta de trencar eixos murs que vol alçar Pedro Sánchez".

Així ho ha traslladat en una entrevista en Antena 3, un dia després que els barons populars signaren un manifest conjunt contra els privilegis per a Catalunya.

Respecte a si creu que el finançament singular per als catalans tirarà avant, Mazón ha indicat: "No sé si serà fàcil o difícil, el govern sabrà què és el que ven o privilegia per a aconseguir les seues majories. En qualsevol cas, no es pot carregar la solidaritat i la igualtat a Espanya com si no passara res", ha argumentat.

El cap del Consell ha dit que parlar de finançament és parlar de sanitat i s'ha preguntat "per què estem consagrant a Espanya això que qui més tinga menys aporte", una cosa que veu com "una gran sorpresa" per part del PSOE i ha advertit que "això és més greu del que sembla".

"Necessitem una nivelació per a ser iguals que els altres, no singularitat per a separar-nos dels altres ni per a trencar, amb l'objectiu de començar a negociar el nou sistema de finançament en igualtat de condicions"

Per això ha reiterat que és necessari que totes les autonomies partisquen "de la mateixa línia d'eixida" per a aconseguir una reforma del finançament que siga justa. En el cas de la Comunitat Valenciana o de Múrcia, ha defensat la necessitat d'un fons d'anivellament per a situar-se en la línia de la resta, perquè són les més infrafinançades.

A partir d'ahí ha posat l'accent que en el PP hi ha unitat en què totes les autonomies partisquen del mateix nivell de finançament. "Una altra cosa és que quan arribe la lletra xicoteta parlem de la singularitat de cada territori", ha afegit.

Al voltant de les “amenaces” que va rebre Mazón, durant un concert en les Festes de Gràcia, a Barcelona quan el grup independentista Arran va cremar una bandera d’Espanya i una imatge del president valencià, el president valencià ha dit que "mentre el PP estiga a la Comunitat Valenciana això no passarà i cada vegada que s'alce la bandera dels Països Catalans em tindran al davant".

"No som l'apèndix d'uns supremacistes, exigim respecte, però tot té un límit, s'ha acabat i continuarem estant al davant amb totes les conseqüències, prou de somnis, ací hi ha 5 milions de ciutadans que se senten profundament valencians".

"No som l'apèndix d'uns supremacistes, exigim respecte, però tot té un límit, s'ha acabat i continuarem estant al davant amb totes les conseqüències, prou d'ensominis dels Països Catalans, ací hi ha 5 milions de ciutadans que se senten profundament valencians".

Sobre el problema migratori que pateix Espanya amb l'arribada de milers d'immigrants il·legals i repartiment dels menors no acompanyats, Mazón ha demanat recursos, concreció i “no inventar una llei i dient insolidari a qui no n'estiga d'acord”.

“Estem el 160% en els centres de menors, jo no faig discursos d'insolidaritat, sinó de realitat”, ha destacat.

També ha criticat que el govern espanyol no haja fet res a Europa, ja que “som 27 països i les fronteres són de tots”.

També et pot interessar

stats