Directes
Ara en la televisió
BAMBANT PER CASA

La fiscalia anticorrupció defensa la validesa de les escoltes en el cas Brugal d’Oriola

El tribunal ha acceptat incorporar a la causa una sentència que aprova una part de les escoltes.

VÍDEO | La fiscalia anticorrupció defensa la validesa de les escoltes en el cas Brugal d’Oriola

El tribunal que jutja les presumptes irregularitats del contracte del fem d’Oriola, al Baix Segura, ha acceptat incorporar a la causa la sentència recent sobre el frau del grup Autisa -una de les 17 peces del cas Brugal- que avala la intervenció de les converses telefòniques dels acusats, les quals van permetre activar la investigació de la macro-trama de corrupció.

Els magistrats de la secció sèptima de l’Audiència Provincial d’Alacant han donat vistiplau a la petició dels fiscals anticorrupció, Pablo Romero i Felipe Briones, després que les defenses no s'han pronunciat expressament en contra. I això malgrat que a principi de març i durant dues sessions els advocats dels 34 acusats havien demanat anul·lar les escoltes.

Una instrucció “escrupolosa, legal i garantista”

En la sessió d'aquest dimecres, els fiscals han desmuntat els arguments que les defenses van plantejar en les qüestions prèvies del juí. El representant del ministeri públic, Pablo Romero, ha defés que la instrucció es va fer  de manera "escrupolosa, legal i garantista" i ha recordat que el Tribunal Suprem només considera nul·les les punxades telefòniques si hi ha una indefensió dels acusats, un extrem que assegura no s'ha produït en aquest cas.

Romero ha rebutjat irregularitats en l'actuació de la Policia i ha acusat les defenses d'extralimitar-se, després de recordar-les que els tribunals només han admés un dels “múltiples” recursos que han presentat contra la instrucció i en relació a unq qüestió menor: l'ampliació d'un termini per a estudiar unes diligències. 

El presumpte aparaulament del contracte del fem d’Oriola és una de les 17 peces separades del cas Brugal. En la causa hi ha 34 acusats, entre els quals hi ha els exalcaldes del PP José Manuel Medina, la seua successora Mónica Lorente o l’empresari oriolà Ángel Fenoll. 

Fenoll mateix, que s'enfronta a 37 anys i huit mesos de presó, va encarregar la gravació de la seua conversa amb el regidor d'Oriola, Jesús Ferrández, per a desvelar el possible tripijoc del contracte del fem en temps de Medina com a alcalde. Segons Anticorrupció, l'empresari va destapar el cas quan va entendre que no se li anava a adjudicar el contracte, malgrat l'extorsió que havia exercit contra alguns càrrecs públics, als quals havia amenaçat de publicar converses privades per a “doblegar la seua voluntat”.

el Baix Segura

També et pot interessar