Directes
Ara en la televisió
A LA SACA

La Fiscalia denuncia davant del jutjat el portaveu de Vox a l'Ajuntament de València per un delicte d'odi

El ministeri fiscal també veu indicis de delicte d'odi en unes declaracions de la regidora del mateix partit, Cecilia Herrero

Badenas, en arxiu / À Punt NTC

La fiscalia ha denunciat per un delicte d'odi el portaveu de Vox a l'Ajuntament de València, Juan Manuel Badenas, qui va atribuir a emigrants l'assassinat d'un home a València que en realitat va cometre un ciutadà espanyol. El passat setembre, el ministeri fiscal va obrir diligències d'investigació penal per un possible delicte d'odi contra el també segon tinent d'alcaldia a l'Ajuntament de la capital del Túria. El ministeri públic veia indicis de delicte en la denúncia presentada pel portaveu del PSPV, Borja Sanjuán, a primers d'agost contra Badenas, arran d'unes declaracions del segon, en què "atribuïa falsament un assassinat a persones migrants i promovia, amb això, l'hostilitat contra el col·lectiu".

A més, la fiscal especialitzada en delictes d'odi de la Fiscalia Provincial de València veu indicis de delicte en les declaracions de la regidora de Vox a l'Ajuntament de València Cecilia Herrero contra un activista i exdiputat de l'Assemblea de Madrid i ha presentat una denúncia davant d'un jutjat perquè s'òbriguen les diligències oportunes. Segons l'escrit de la Fiscalia donat a conéixer este dijous pel grup municipal Compromís, la denúncia s'interposa arran de la denúncia de la regidora de la formació valencianista a València Lucía Beamud que, el passat 10 de maig, va posar en coneixement "expressions ofensives contra un polític per raó del color de la pell, realitzades en el seu compte de X".

Amb esta denúncia, la Fiscalia "dona la raó a Compromís", segons un comunicat de la coalició, en el qual també anuncia que presentarà una moció d'urgència en el ple del pròxim dimarts per a demanar a l'alcaldessa, María José Catalá, el cessament.

Compromís considera "molt positiu" la decisió de la Fiscalia i com ha explicat la portaveu a l'Ajuntament, Papi Robles, la denúncia "es va realitzar per les declaracions d'Herrero contra l'activista pels drets humans i exdiputat de l'Assemblea de Madrid Serigne Mbaye, a qui li va dir en el seu compte de la xarxa social X: "Falta que et tornes al teu país", un comentari "clarament xenòfob, racista i ofensiu" per a Compromís.

València