Directes
Ara en la televisió
XINO XANO

La Fiscalia denuncia la revelació de secrets patida per Ábalos en el cas Koldo

L'exsecretari d'organització del PSOE assegura que s'han filtrat correus electrònics privats que no tenen res a veure amb la investigació

Ábalos, en una imatge d'arxiu / Eduardo Parra (Europa Press)

La Fiscalia Provincial de Madrid ha presentat una denúncia per descobriment i revelació de secrets, patits per l'exministre socialista José Luis Ábalos per la filtració de dades personals incloses en el sumari del cas Koldo.

Recentment, Ábalos va apuntar a la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil i al jutjat encarregat del cas Koldo en una denúncia que va presentar davant de la Fiscalia, on demanava determinar qui són els responsables d'una suposada revelació de secrets i comunicacions sobre ell i sobre persones del seu entorn.

Ara, la Fiscalia ha vist indicis de delicte i ha interposat una denúncia en els jutjats de Madrid. La denúncia ha recaigut en el Jutjat d'Instrucció número 33 de Madrid, que haurà de decidir si obri diligències i inicia una investigació.

El mes de juliol passat, el també exsecretari d'organització del PSOE va oferir una roda de premsa per a explicar la seua denúncia i va recalcar que les filtracions que s'estaven produint, entre elles correus electrònics privats que no tenien res a veure amb la investigació del cas Koldo, afectaven drets fonamentals de persones.

Persones que, segons va precisar, ni tan sols estan sent investigades, com ell mateix o altres ciutadans anònims que "han tingut la desventura" de tindre alguna relació amb ell.

Justícia Tribunals