La Fiscalia denuncia la revelació de secrets patida per Ábalos en el cas Koldo

L'exsecretari d'organització del PSOE assegura que s'han filtrat correus electrònics privats que no tenen res a veure amb la investigació

Ábalos, en la roda de premsa d'aquest dimarts
Ábalos, en una imatge d'arxiu / Eduardo Parra (Europa Press)

La Fiscalia Provincial de Madrid ha presentat una denúncia per descobriment i revelació de secrets, patits per l'exministre socialista José Luis Ábalos per la filtració de dades personals incloses en el sumari del cas Koldo.

Recentment, Ábalos va apuntar a la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil i al jutjat encarregat del cas Koldo en una denúncia que va presentar davant de la Fiscalia, on demanava determinar qui són els responsables d'una suposada revelació de secrets i comunicacions sobre ell i sobre persones del seu entorn.

Ara, la Fiscalia ha vist indicis de delicte i ha interposat una denúncia en els jutjats de Madrid. La denúncia ha recaigut en el Jutjat d'Instrucció número 33 de Madrid, que haurà de decidir si obri diligències i inicia una investigació.

El mes de juliol passat, el també exsecretari d'organització del PSOE va oferir una roda de premsa per a explicar la seua denúncia i va recalcar que les filtracions que s'estaven produint, entre elles correus electrònics privats que no tenien res a veure amb la investigació del cas Koldo, afectaven drets fonamentals de persones.

Persones que, segons va precisar, ni tan sols estan sent investigades, com ell mateix o altres ciutadans anònims que "han tingut la desventura" de tindre alguna relació amb ell.

També et pot interessar

stats