Directes
Ara en la televisió
ATRAPA'M SI POTS
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

La Fiscalia investiga Badenas (Vox) per delicte d'odi

El ministeri públic veu indicis de delicte en les manifestacions contra persones migrants del segon tinent d'alcaldia de València i portaveu de Vox

El portaveu de Vox a l'Ajuntament de València, Juan Manuel Badenas

La Fiscalia Provincial de València ha obert diligències d'investigació penal per un possible delicte d'odi contra el portaveu de Vox i segon tinent d'alcaldia a l'ajuntament de la capital del Túria, Juan Manuel Badenas. El ministeri públic veu indicis de delicte en la denúncia presentada pel portaveu del PSPV, Borja Sanjuán, a primers d'agost contra Badenas, arran d'unes declaracions del segon en què "atribuïa falsament un assassinat a persones migrants i promovia, amb això, l'hostilitat contra el col·lectiu".

El 31 de juliol, Badenas va destacar la condició de migrant de l'assassí d'un home al pont de les Moreres, i va arribar a firmar que el crim "segurament no s'hauria produït si el presumpte assassí no haguera entrat a Espanya". Dies després va transcendir que el detingut era d'origen d'espanyol.

El ministeri públic ha demanat la intervenció de la Brigada Provincial d'Informació perquè acredite el temps i lloc de les declaracions de Badenas i li trasllade una gravació. La investigació la durà a terme la fiscal delegada d'odi de València, Susanna Gisbert.

El grup municipal socialista va anunciar el 8 d'agost la presentació de la denúncia a la Fiscalia de delictes d'odi i discriminació contra Badenas, després de considerar que va proferir acusacions "xenòfobes" contra les persones migrants per difondre una "faula racista".

València