La Fiscalia de l'Audiència Nacional activa una investigació pel linxament del ninot de Sánchez

El PSOE ha denunciat la comissió d'un possible delicte d'odi per part de Revuelta, l'associació convocant simpatitzant de Vox

Imatge del linxament del ninot de Pedro Sánchez en Cap d'Any al costat de la seu del PSOE
Imatge del linxament del ninot de Pedro Sánchez en Cap d'Any al costat de la seu del PSOE / Diego Radames (Europa Press)

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha obert una investigació arran de la denúncia del PSOE per presumpte delicte d'incitació a l'odi contra els organitzadors de la protesta en Cap d'Any davant de la seu del PSOE en què es va penjar i apallissar un ninot amb la imatge de Pedro Sánchez. El ministeri públic ha confirmat que iniciarà diligències d'investigació penal sobre els fets denunciats a fi de determinar possibles delictes i la competència sobre l'enjudiciament d'aquest. La decisió té lloc una setmana després de la denúncia i una vegada confirmada la seua recepció a través de la secretaria tècnica de la Fiscalia General de l'Estat.

Vora 300 persones assistiren al linxament del ninot de Sánchez, penjat primer d'una soga i desfet a colps d'estaca després al costat de les oficines centrals del PSOE al carrer de Ferraz. L'acte es va retransmetre en directe per YouTube i diversos perfils de xarxes socials. 

La denúncia del PSOE atribueix la responsabilitat als presentadors de l'esdeveniment, que va convocar des de les xarxes socials l'organització Revuelta, simpatitzant de Vox, i que va comunicar a la delegació del govern un ultra que ha declarat haver actuat a títol personal per a fer un favor a Revuelta. 

Els socialistes estableixen un vincle entre aquesta organització, el partit de Santiago Abascal i les manifestacions del líder de Vox en la presa de possessió de Javier Milei a l'Argentina, on va afirmar que "arribarà un moment en què el poble voldrà penjar dels peus Sánchez".

També et pot interessar

stats