La Fiscalia rebutja la querella de Begoña Gómez contra el jutge Peinado

El ministeri públic manté el suport perquè s'investigue el magistrat arran de la querella interposada per l'Advocacia de l'Estat en nom de Pedro Sánchez

Begoña Gómez en una imatge d'arxiu
Begoña Gómez en una imatge d'arxiu / Red Eléctrica España (Europa Pres)

La Fiscalia de Madrid ha sol·licitat este dilluns al Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) que no admeta a tràmit la querella interposada per Begoña Gómez, dona del president del govern espanyol, contra el jutge Juan Carlos Peinado per presumpta prevaricació. Segons ha informat el ministeri públic, el rebuig es justifica pel fet que ara mateix no es donen els pressupòsits legals exigits per a l'admissió, ja que l'alt tribunal no ha atés la petició de remetre el testimoniatge sencer de la causa.

Es tracta de la tercera querella sobre la qual es pronuncia la Fiscalia, que sí que manté el suport a la presentada per l'Advocacia de l'Estat —contra el mateix magistrat— en representació de Pedro Sánchez. Entén ara que moltes de les queixes de Begoña Gómez han de resoldre's a través dels recursos presentats i considera que, en el cas de la testifical del president del govern espanyol no es pot descartar a priori que incorreguera en delicte i dictara una resolució "arbitrària i injusta".

En la querella formulada per la dona de Sánchez contra Peinado, l'acusa de presumptes delictes de revelació d'actuacions processals declarades secretes i de revelació de secrets o informacions dels quals té coneixement per raó del seu ofici i que no s'han de divulgar, així com d'un altre delicte continuat de prevaricació. Com ha recordat el ministeri públic, aleshores va sol·licitar que es recaptara el testimoniatge "íntegre" de les actuacions en paper per tal de tindre un coneixement "ple" del que investigava el magistrat en el cas, abans de pronunciar-se sobre l'admissió a tràmit de la querella presentada per Begoña Gómez.

No obstant això, ha explicat que "el passat 1 d'octubre la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Madrid va dictar una provisió en la qual denegava tal sol·licitud i l'emplaçava perquè emetera un veredicte sobre l'admissió o no de la querella en un termini de cinc dies". Davant d'esta negativa, la Fiscalia entén que "en este moment i amb els indicis i arguments jurídics que s'aporten [...], no es donen els pressupòsits legals exigits per a l'admissió a tràmit", ha informat.

Este embolic de querelles naix arran de la investigació que manté oberta el jutge Peinado contra Begoña Sánchez al jutjat número 41 de Madrid per presumptes delictes de tràfic d'influències i corrupció en els negocis. Una instrucció molt polèmica que va nàixer d'una denúncia de Manos Limpias armada amb retalls de premsa, incloent-hi algunes notícies que s'han reconegut com a falses. El passat 7 d'octubre, l'Audiència Provincial de Madrid va ordenar al magistrat que concretara el procés i va instar-lo a eliminar els fets sobre els quals ja va considerar que no hi havia indicis. Així, la causa hauria de cenyir-se a les adjudicacions públiques atorgades a l'empresari Juan Carlos Barrabés, un dels professors del màster universitari que dirigia la investigada.

També et pot interessar

stats