Els fiscals del Suprem veuen indicis per a investigar Puigdemont per terrorisme en el cas de Tsunami Democràtic

La majoria de la junta en la secció penal de l'alt tribunal tomba l'informe que s'oposava a obrir causa contra l'expresident català

L'expresident de Catalunya Carles Puigdemont (arxiu)
L'expresident de Catalunya Carles Puigdemont (arxiu) / Europa Press

Els fiscals de la secció penal del Tribunal Suprem han decidit acusar de terrorisme l'expresident català Carles Puigdemont en el cas obert arran dels disturbis impulsats per Tsunami Democràtic durant la tardor del 2019 com a protesta per la sentència del 'procés'. Després d'una reunió que s'ha allargat diverses hores, la major part de la junta ha avalat tombar la ponència del fiscal Álvaro Redondo, que s'oposava a no obrir causa contra el dirigent de Junts, exiliat a Brussel·les des del 2017.

Fonts fiscals han assenyalat que el criteri de la majoria s'ha imposat i això ha capgirat la postura de Fiscalia del TS, ja que el ponent Redondo proposava no imputar Puigdemont i, a més, descartava possibles delictes de terrorisme. D'aquesta manera, l'organisme s'alinea amb el jutge Manuel García Castellón, encarregat d'instruir la causa de Tsunami Democràtic, que en una exposició raonada de més de cent pàgines demanava a l'alt tribunal investigar per terrorisme Puigdemont, el diputat del Parlament Rubén Wagensberg —ambdós aforats— i la secretària general d'ERC, Marta Rovira, entre altres persones.

Ara, aquest canvi de posicionament s'haurà de plasmar per escrit en un nou informe que sí que farà costat al raonament de García Castellón i que, en canvi, xocarà amb el criteri pel fiscal del cas en l'Audiència Nacional, Miguel Ángel Carballo. Segons les fonts fiscals consultades per Europa Press, una vegada emés el nou document, la tinenta fiscal del TS, María Ángeles Sánchez-Conde, podria intervindre per a unificar el criteri, fins i tot arribant a elaborar ella l'escrit definitiu.

Una vegada emés l'informe final de la Fiscalia s'elevarà a la sala penal del Suprem, on el magistrat Juan Ramón Berdugo haurà d'estudiar l'assumpte per a després argumentar davant els altres magistrats si escau o no donar curs a l'exposició raonada signada per García Castellón on es demana Carles Puigdemont per terrorisme en la causa de Tsunami Democràtic.

També et pot interessar

stats