La presidenta del PP d'Extremadura critica que Vox "sembla que obliga a anar a eleccions"

El desacord entre les formacions ha propiciat que els socialistes mantinguen la presidència de l'Assemblea extremenya. A Balears, per contra, Gabriel Le Senne (Vox), és president del Parlament amb el suport del PP

La presidenta del PP d'Extremadura, María Guardiola, en una imatge d'arxiu
La presidenta del PP d'Extremadura, María Guardiola, en una imatge d'arxiu / Efe
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
20 de juny 2023 - 13:10 Actualitzat: 20 de juny 2023 - 16:36

El Partit Popular d'Extremadura es mostra a aquestes hores disposat a una repetició electoral després de trencar les negociacions amb Vox. El desacord entre les formacions de dreta ha propiciat que els socialistes mantinguen la presidència de l'Assemblea. La presidenta del PP d'Extremadura, María Guardiola, ha lamentat que Vox "ha anteposat les seues ànsies de poder i la supèrbia al canvi", una actitud amb què "sembla que obliga a anar a eleccions a Extremadura".

D'aquesta manera, la socialista Blanca Martín Delgado ocuparà el càrrec per tercera legislatura consecutiva, després d'una sessió constitutiva de l'Assemblea d'Extremadura a la qual PP i Vox han arribat sense acord per a la formació d'un govern alternatiu al del socialista Guillermo Fernández Vara.

En la seua intervenció, Guardiola ha asseverat que ha intentat "per tots els mitjans" i "fins a última hora" arribar a un acord amb Vox, cosa que no ha sigut possible, després del que ha reafirmat que "ara mateix no és el poder el que està joc, és la dignitat d'aquesta terra", ha dit. La dirigent del PP extremeny ha considerat que "la política no hauria de servir per a ocupar butaques, sinó per a millorar la vida dels altres". María Guardiola ha assegurat que "una cosa és negociar, i una altra molt diferent és mercadejar amb la il·lusió d'Extremadura", després de recordar que el PP va obtindre 28 diputats, enfront dels 5 de Vox.

Per això, i "amb tot el respecte als votants" de Vox, la presidenta del PP extremeny ha considerat que "el rol adequat als seus resultats és donar suport al PP i no a l'inrevés", amb la qual cosa ha advertit que no signarà "un acord de govern ni un pacte asimètric i ple de condicions". "Jo no regalaré conselleries ni entraré en batalles culturals que estan superades, perquè es tracta de solucionar el futur dels extremenys", ha defensat. "Anirem a eleccions, si cal anar, i tornarem a demostrar als extremenys que tenim paraula, i que Extremadura està per damunt de qualsevol cosa", ha reafirmat la dirigent del PP extremeny.

Vox insisteix que vol entrar en el govern i demana al PP que "atenga la realitat"

El portaveu polític de Vox, Jorge Buxadé, ha demanat al PP que "atenga la realitat" a Extremadura i creu que "hi ha prou de temps per a continuar negociant" de cara a la conformació del govern regional, en el qual volen tindre presència.

Buxadé ha posat en relleu que la votació que ha permés elegir presidenta del legislatiu extremeny a Martín palesa "el que succeeix quan es mantenen posicions allunyades de la realitat política", al que ha afegit que, a Extremadura, la realitat diu que Vox és "necessari" i "imprescindible" per a construir una alternativa a "l’esquerra que derroca preses".

Gabriel Le Senne (Vox), president del Parlament balear amb el suport del PP

D'altra banda, el diputat de Vox Gabriel Le Senne ha sigut elegit aquest dimarts president del Parlament balear, amb els 34 vots a favor de PP, Vox i Sa Unió, per majoria absoluta en la primera votació. Le Senne ha sigut el candidat proposat tant per PP com per Vox en virtut del preacord aconseguit a última hora d'aquest dilluns en el marc de les negociacions entre totes dues formacions per a investir a Marga Prohens. L'elecció del president de la cambra autonòmica ha sigut el primer punt de la sessió constitutiva del Parlament de l'onzena legislatura.

També et pot interessar

stats