García Page i Lambán no donen l'aval a Sánchez per a ser reelegit secretari general del PSOE

Pedro Sánchez, únic aspirant al càrrec, ha aconseguit els avals necessaris per a optar a la reelecció

García-Page aten els mitjans de comunicació a Guadalajara el 30 de setembre
García-Page atén els mitjans de comunicació a Guadalajara el 30 de setembre / EFE/ Nacho Izquierdo

Els presidents autonòmics de Castella-la Manxa i d'Aragó, Emiliano García-Page i Javier Lambán respectivament, no han donat els avals al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per a la seua reelecció en el 41 Congrés socialista que se celebrarà l'últim cap de setmana novembre a Sevilla.

Fonts pròximes a García-Page asseguren que el castellanomanxec no ha volgut, com en ocasions anteriors, participar en el procés de primàries en què Sánchez ha sigut l'únic aspirant a presentar candidatura a la Secretaria General del PSOE.

Així mateix, tampoc Lambán ha donat l'aval al president del govern espanyol, segons han informat fonts pròximes al president aragonés, que no n'han precisat els motius.

Des de la direcció del PSOE no s'ha traslladat cap detall sobre els avals de la resta de presidents autonòmics o dirigents socialistes.

Amb tot, segons ha informat el PSOE en un comunicat, Pedro Sánchez, únic aspirant al càrrec, ha aconseguit "el nombre màxim d'avals permés per a la candidatura a la reelecció del càrrec" que, conforme al reglament intern del partit, se situa en el 6% del cens.

Conclòs el procés de primàries i de recollida i presentació d'avals, el calendari del congrés continua amb la designació de les delegacions territorials i els debats sobre les esmenes en la ponència marc (el document sobre les polítiques socialistes per als pròxims anys que s'enviarà a les agrupacions socialistes perquè puguen afegir esmenes).

També et pot interessar

stats