Generalitat i Ajuntament de València pressionen per a ser seu del Mundial 2030

Mazón i Català apel·len a la FIFA per a evitar que la ciutat quede fora de la cita esportiva i reclamen explicacions per burofax a la RFEF

Catalá i Mazón, reunits este dimecres en el Palau de la Generalitat
Catalá i Mazón, reunits este dimecres en el Palau de la Generalitat / Generalitat

La Generalitat i l'Ajuntament de València no volen tirar encara la tovallola i continuaran treballant fins a l'últim moment perquè la ciutat puga ser una de les seus del Mundial 2030. El president, Carlos Mazón, i l'alcaldessa, María José Catalá, s'han reunit este dimecres per a traçar una estratègia comuna de les dos administracions i evitar que la candidatura del Cap i Casal quede definitivament fora de la cita futbolística.

De moment, els responsables de la candidatura han enviat burofaxos a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i al Consell Superior d'Esports (CSE) demanant explicacions sobre l'exclusió de València del procés. Paral·lelament, s'ha decidit contractar un consultor extern per a preparar una auditoria de la candidatura amb la qual esperen convéncer la Federació Internacional de Futbol (FIFA) perquè incloga la ciutat entre les aspirants.

Estes mesures són els primers moviments que han derivat d'una reunió celebrada hui en el Palau de la Generalitat entre els dos mandataris del Partit Popular. Mazón i Catalá es dirigeixen directament a la RFEF per a saber qui i amb quins criteris han decidit traure València del llistat d'onze seus proposades per a albergar la competició mundialista, que es disputarà a Espanya, Portugal i el Marroc l'estiu del 2030. També demanen saber quin paper ha tingut el CSE, organisme depenent del Ministeri d'Educació, en la decisió final.

La candidatura defensa que, a diferència d'unes altres, compleix ja totes les exigències i ho fa abans del 31 de juliol, la data límit imposada per l'organització de la competició. A més, resta importància al fet que el València CF enviara tard l'última documentació que se li va demanar com a propietari del nou Mestalla, l'estadi on es jugarien els partits que corresponguen a la ciutat.

"La candidatura de València no s'ha acabat" ha dit Mazón després de trobar-se amb Catalá. Segons ha explicat després de les informacions conegudes estos dies, on es confirmava que la ciutat no estava entre les onze seus proposades, "desgraciadament" no els ha quedat més opció que "reclamar la intervenció de la FIFA perquè prenga cartes en l'assumpte". La Generalitat exigeix explicacions: "No sé de què serveix tant d'alt càrrec valencià en el govern espanyol si després no tenim capacitat d'influència" ha lamentat Mazón.

També et pot interessar

stats