La Generalitat iniciarà en les pròximes setmanes les obres de la futura Estació Central d'Alacant

L'obra té un pressupost de 102 milions d'euros i un termini d'execució de 52 mesos (poc més de quatre anys)

Un moment de l'acte, este divendres, a Alacant
Un moment de l'acte, este divendres, a Alacant / GVA

La Generalitat iniciarà en les pròximes setmanes les obres de la futura Estació Central d'Alacant. L'obra té un pressupost de 102 milions d'euros i un termini d'execució de 52 mesos (poc més de quatre anys), després de la signatura de l'acta de replantejament d'esta infraestructura hui divendres. En la rúbrica han participat el president de la Generalitat, Carlos Mazón; el conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus, i l'alcalde de la ciutat, Luis Barcala, segons ha informat el Consell en un comunicat.

En concret, les primeres actuacions consistiran a desmantellar les actuals vies i instal·lacions ferroviàries i, posteriorment, s'iniciaran els treballs d'estructures i excavacions. La futura Estació Central del Tram d'Alacant tindrà una superfície de 12.000 metres quadrats de planta general, que contempla quatre vies i dos andanes.

Per a Mazón, este és un moment "històric, estratègic i clau": "Es tracta d'una gran obra en termes d'inversió, social i vertebració d'Alacant, que a més acaba amb el mur d'Estels. És una nova forma de comunicació per a la ciutat, la comarca i la província, que ens posicionarà com un referent de la intermodalitat a Espanya". D'esta manera, el màxim representant de l'executiu valencià ha insistit que "el govern del canvi compleix amb el que s'ha compromès perquè per fi es puga iniciar aquesta obra, que la ciutat feia molt de temps que reclamava i mereixia".

"Hem de fer que siga una gran obra de convivència", ha apuntat el president, que ha subratllat "la importància de la coordinació entre la Generalitat, l'Ajuntament i Adif per a oferir el màxim nivell d'atenció i informació als veïns i minimitzar al màxim els impactes d'aquesta actuació" i abordar-la amb "generositat i intel·ligència, després de tants anys d'espera". Per part seua, l'alcalde Luis Barcala ha destacat que l'arrancada de les obres "suposa un salt en la història d'Alacant cap a un nou model d'intermodalitat i una mobilitat plural i sostenible", segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat. "Després de la implantació del TRAM, que va revolucionar i va canviar definitivament esta ciutat, passem a la construcció de l'Estació Central, en este lloc emblemàtic en el qual fem passos, a poc a poc, perquè es convertisca en l'Estació Intermodal", ha afegit el primer edil.

A la signatura de l'acta de replantejament també han assistit el subdelegat del Govern a Alacant, Juan Antonio Nieves; el president de la Diputació, Toni Pérez; el director adjunt de construcció de línies zona aquest d'Adif, Ángel Contreras; el president d'Avant, Javier Martínez Barco; i la regidora d'Urbanisme, Rocío Gómez, entre altres autoritats.

També et pot interessar

stats