Directes
Ara en la televisió
MÚSICA DE BANDA

La Generalitat es planteja acudir al TC o a Europa per a recórrer contra la decisió del Suprem sobre el valencià i els concerts

El conseller Marzà: “No compartim les disposicions judicials perquè no les veiem lògiques”.

El conseller d'Educació, a l'esquerra, i el secretari autonòmic d'Educació en la roda de premsa que han oferit aquest dimecres / Generalitat

La Generalitat estudia tant la via judicial com la política després de les recents resolucions del Tribunal Suprem que li són desfavorables sobre l'ús del valencià en l'administració i la renovació de concerts educatius en nivells postobligatoris.

Així ho ha assegurat el conseller d'Educació, Vicent Marzà, quan li han preguntat per la decisió de l'alt tribunal de desestimar els recursos de la Generalitat sobre la renovació de concerts educatius de batxillerat, així com de confirmar l'anul·lació parcial del decret sobre l'ús del valencià en l'administració.

Sobre aquests dos casos, Marzà considera que es tracta de "qüestions de trellat irrenunciables" i ha dit que "una cosa és complir les disposicions judicials, que ho fem, i una altra és compartir-les, que no ho fem, perquè no les veiem lògiques". Per això, ha dit, des de l'administració autonòmica "s'està valorant si val la pena acudir a altres instàncies, al Tribunal Constitucional o a Europa, que són les dues vies enfront d'un posicionament del Suprem".

Però "un altre dels fronts" que hi ha oberts, ha apuntat el titular d’Educació, seria la "via política", ja que ha atribuït les resolucions desfavorables al Consell a la interpretació que està realitzant el Tribunal Suprem de la normativa estatal.

Defensa un canvi normatiu estatal

"Si el que s'interpreta és que hi ha normativa estatal que impedeix la comunicació en la llengua compartida entre territoris que ho accepten o que regulem les comunitats autònomes sobre concerts, fa falta un canvi normatiu d'àmbit estatal", ha argumentat el conseller. Així mateix, Vicent Marzà ha afegit que hi ha grups parlamentaris en les Corts Generals "que estan estudiant els canvis i en quines normatives es podrien aplicar perquè puga ser factible".

El secretari autonòmic d'Educació, Miguel Soler, també present en la roda de premsa, ha fet broma en comentar que totes les setmanes parla amb els seus homòlegs de Catalunya i Balears i mai li han demanat traducció. "Intercanviem whatsapps, no sé si això es considera comunicació escrita", ha apuntat.

També et pot interessar