La Generalitat valora personar-se com a acusació en la causa judicial que investiga el germà de Puig

Prendrà la decisió segons dictamine l'Advocacia de la Generalitat, a partir de l'anàlisi dels escrits i documents del jutjat 

Francis Puig (dreta) i el seu advocat, en arribar a la Ciutat de Justícia aquest dilluns
Francis Puig (dreta) i el seu advocat, a la Ciutat de Justícia de València / À Punt NTC

La Generalitat no descarta presentar-se com a acusació en la causa judicial que afecta l'empresari Francis Puig, germà de l'expresident de la Generalitat Ximo Puig, per possibles irregularitats en subvencions per al foment del valencià.  L'Advocacia de la Generalitat prendrà la decisió després d'analitzar els escrits i documents del jutjat, dels quals encara està a l'espera, segons informa l'agència Efe, que cita fonts del Consell. 

Esta mateixa setmana s'ha sabut que la Fiscalia Anticorrupció atribueix a Francis Puig i al seu soci els delictes d'estafa agreujada i continuat de falsedat en document mercantil, i demana al jutjat que inicie per a esta causa la fase de procediment abreujat, prèvia al juí oral. En l'escrit, dirigit a la titular del jutjat d'instrucció número 4 de València, Anticorrupció recorda que cal oferir accions a l'Advocacia de la Generalitat Valenciana i a la Catalana en cas que la instructora accepte la qualificació del Ministeri Públic, pel perjuí econòmic per a totes dues administracions.

La investigació judicial va partir d'una querella presentada pel PP. En ella consten com a investigats Francis Puig i l'empresari i soci de l'anterior Juan Enrique Adell i les empreses Comunicacions dels Ports, Mes Mut, Canal Maestrat i Kriol.

S'investiguen, entre altres, subvencions per al foment del valencià, l'ocupació jove, i l'edició de mitjans informatius digitals en català o en aranés, així com ajudes Leader per al desenvolupament local, que s'haurien donat entre 2015 i 2018.

L'empresa audiovisual Comunicacions dels Ports ha defés que totes les seues actuacions en el marc de les subvencions per al foment del valencià en els mitjans de comunicació "han estat marcades sempre per la més absoluta legalitat i el més escrupolós compliment de la normativa que regeix estes ajudes".

També et pot interessar

stats