La gestió dels recursos humans, la contractació pública i l’urbanisme tornen a centrar les denúncies a Antifrau
L’agència ha tramitat el 2024 un total de 556 queixes, de les quals el 60% són a ajuntaments
L'Agència Valenciana Antifrau (AVAF) va tramitar el 2024 un total de 564 denúncies, una quantitat lleugerament superior a la del 2023, amb 556. Així ho ha detallat este dimarts el director de l’entitat, Eduardo Beut, que ha remarcat que l’any que ha estat marcat pel canvi de direcció —Beut va prendre possessió del càrrec a final de juliol en substitució de Joan Llinares— i per les catastròfiques conseqüències de la dana. Tot i això, ha dit que les xifres demostren que s’ha aconseguit una normalitat “prou encomiable”.
Tal com desgrana la memòria, que s’ha presentat hui a les Corts, la majoria de les denúncies —un 57%— van arribar de manera anònima i només el 43% van ser de titularitat pública. Pel que fa a la distribució per províncies, València recull vora el 60%, Alacant el 28% i Castelló només el 10% de les queixes.
A més, es consolida la tendència i el 63% de les denúncies estan relacionades amb l'administració local, un 14% amb les entitats privades i només un 8% amb la Generalitat.
Pel que fa a la temàtica, vora un 40% dels casos afecten la gestió de recursos humans, sobretot processos de selecció. La segueixen la contractació pública (18%), urbanisme (7%), subvencions (6%), medi ambient (3%) i la transparència i el conflicte d’interessos amb el càrrec públic, amb el 2%.