Directes
Ara en la televisió
EN DIRECTE
Eurolliga femenina de bàsquet

El govern aposta per blindar la vivenda pública per a sempre

La ministra Isabel Rodríguez recorda que les comunitats tenen molt a dir i espera que hi haja un acord unànime, encara que ha subratllat que el govern té altres instruments per a fer-ho viable

Isabel Rodríguez, este dimecres, al Congrés / Fernando Sánchez (Europa Press)

La ministra d'Habitatge i Agenda Urbana, Isabel Rodríguez, ha insistit este dimecres al Congrés que és necessari blindar el parc d'habitatge i els sòls públics per a sempre i ha lamentat que la desqualificació d'habitatges durant els anys del boom haja provocat que actualment no es puga comptar amb un parc públic.

Rodríguez ha recordat que les comunitats tenen molt a dir i espera que hi haja un acord unànime, encara que ha subratllat que el govern té uns altres instruments per a fer-ho viable, ha apuntat en el marc de la seua compareixença al Congrés per a donar compte del que fa el govern en matèria d'habitatge i que havia sigut sol·licitada pel grup parlamentari republicà, per Bildu i pel Grup Mixt. "Hem de ser rigorosos, perquè no existeixen varetes màgiques, cal evitar els bastons a les rodes. Hi ha moltes mesures que no tindran efectes immediats, però sí que contribuiran a solucionar el problema", ha assegurat.

Referent a això, ha afegit que, en finalitzar esta legislatura, espera haver establit les bases per a resoldre este problema estructural i eliminar-lo per a sempre, malgrat les complexitats. Així mateix, ha destacat el reforç de recursos públics per a les polítiques sobre este tema i ha insistit que, des que Pedro Sánchez és president, s'han mobilitzat 20.400 milions a polítiques d'habitatge.

El PP demana alliberar sòl per a construir

El diputat del PP, Sergio Sayas, ha denunciat la "incompetència" de Rodríguez i l'ha animada a copiar les receptes de la seua formació política i alliberar sòl per a construir més immobles. Ha sigut la conclusió a la qual ha arribat Sayas després de la intervenció de la ministra. "L'única cosa que s'ha pogut desxifrar de la seua compareixença són tres coses: el buit, el fum i el no-res. Això és tot el que han d'oferir a Espanya en matèria d'habitatge", ha denunciat el diputat 'popular'.

Per la seua banda, el portaveu d'Habitatge de Sumar en el Congrés, Alberto Ibáñez, ha advertit a la ministra d'Habitatge i Agenda Urbana que o actua i pren mesures "contundents" per a resoldre la crisi residencial o durarà en el Govern el mateix que "un pis de 600 euros publicat en Idealista".

Habitatge