Directes
Ara en la televisió
ESCOLA D'INFERMERIA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

El govern aprovarà dimarts una nova convocatòria per a donar 250 euros al mes per al lloguer dels joves

La nova convocatòria del bo jove de lloguer que aprova l'executiu està dotada amb 200 milions

Sánchez, este dilluns / Alberto Paredes (Europa Press)

El Consell de Ministres aprovarà este dimarts una nova convocatòria del bo lloguer jove, dotada amb 200 milions d'euros. Així ho ha anunciat hui el president del govern, Pedro Sánchez. El president també ha anunciat un nou reglament per a evitar els fraus en contractes d'allotjament turístic i de temporada.

Sánchez ha participat en la jornada inaugural del World in Progress Barcelona, un fòrum internacional organitzat pel grup PRISA, acompanyat del president de la Generalitat, Salvador Illa, i l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni. En la seua intervenció, el president s'ha fet eco de la multitudinària manifestació d'ahir diumenge a Madrid —22.000 segons la Delegació del Govern, 150.000 segons els convocants— per a exigir rebaixes en els preus del lloguer: "El govern ho escolta amb atenció i comparteix la demanda", ha assegurat el president.

A principis de mes, el Ministeri d'Habitatge i Agenda Urbana va ratificar per unanimitat amb les comunitats autònomes el repartiment dels 200 milions d'euros de la nova convocatòria del bo lloguer jove en la Conferència Sectorial d'Habitatge. Fonts d'Habitatge van indicar en eixe moment que esta subvenció dirigida a joves, que fixa una ajuda de 250 euros al mes per a cada jove durant un termini de dos anys, s'aprovaria previsiblement en Consell de Ministres a mitjan d'este mes per a començar a funcionar al novembre. La quantia d'esta nova convocatòria se situa en 200 milions d'euros, la mateixa quantitat que les convocatòries del 2022 i 2023, per "la falta de Pressupostos". Per tant, el repartiment entre autonomies es manté igual que en les últimes dos convocatòries.

Poc abans de l'anunci del president del govern, la ministra d'Habitatge, Isabel Rodríguez, havia anunciat que la mesura del bo lloguer jove s'aprovarà este dimarts en el Consell de Ministres. Rodríguez, a més, ha defensat les polítiques que desenvolupa el govern per a solucionar el problema de l'habitatge, com la regulació del mercat del lloguer, amb la declaració de zones tensionadas recollida en la llei d'habitatge.

En la seua intervenció, Sánchez ha defensat que el govern ha fixat l'habitatge com una prioritat absoluta, i ha destacat que en els sis anys que fa que governa s'han aprovat "lleis pioneres", s'ha multiplicat per huit la inversió en habitatge, fins als 20.400 milions d'euros, i s'estan aconseguint contenir les pujades dels preus del lloguer, segons les seues dades. "Hem aconseguit també posr fi a la xacra dels desnonaments que tant de mal va fer en la crisi financera anterior, aconseguim protegir l'habitatge públic de l'especulació, aconseguim que milers de joves hagen pogut accedir al lloguer o comprar gràcies als bons i crèdits de l'Institut de Crèdit Oficial", ha enumerat Sánchez, que ha afegit que tot això no és suficient.

El president del Govern ha afirmat que el problema de l'habitatge requereix "mesures contundents", i s'ha compromès també a adaptar les que ja s'han aprovat. I ha avisat que si no es reacciona amb contundència davant este problema, la societat acabarà dividida en dues classes: "I jo no vull una Espanya on hi haja propietaris rics i inquilins pobres".

Habitatge