El govern espanyol després d'escoltar Puigdemont: "S'obrin les vies del diàleg i de la política"

La ministra portaveu en funcions, Isabel Rodríguez, s’ha referit així a les exigències de l’expresident català perquè Junts done suport a la investidura del pròxim cap de l’executiu espanyol

El govern després d'escoltar Puigdemont
La portaveu de l'executiu central, Isabel Rodríguez, durante la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, aquest dimarts. / Carlos Luján (Europa Press)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
06 de setembre 2023 - 12:47 Actualitzat: 06 de setembre 2023 - 22:15

La ministra en funcions Isabel Rodríguez ha dit aquest dimecres després d'escolar Carles Puigdemont que “l'important” és que “s'obrin les vies del diàleg i de la política”, que és la que, segons ha dit, “ha estat practicant el govern espanyol durant aquests cinc anys amb molt d'èxit”.

En una entrevista en TVE, Rodríguez s'ha referit amb aquests termes a les condicions de l'expresident de la Generalitat de Catalunya, entre les quals demanava una llei d’amnistia abans de començar a negociar amb Pedro Sánchez.

Després d'afirmar que la pròxima legislatura ha de ser la de la “convivència i el progrés”, la ministra ha negat, en ser preguntada sobre aquesta qüestió, que hagen començat les negociacions per a la investidura del candidat socialista i president del govern en funcions.

En aquest sentit, ha assenyalat que “el PSOE està esperant formalment” que acabe la sessió d'investidura del candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo.

“No vos puc parlar hui de contactes formals del PSOE perquè hui el PSOE no està assistint a un procés d'investidura”, ha afegit.

“Avançar en la convivència, amb el diàleg i la Constitució”

Interrogada sobre si veu marge per a l’amnistia que demana Puigdemont, Rodríguez ha contestat que, en arribar el moment, el que el president del govern farà és el que ha fet en aquests cinc anys: “avançar en el marc de la convivència”, amb una eina que és el diàleg i amb un instrument que és la Constitució, ha apuntat.

Pel que fa a les declaracions de Felipe González, en què assegurava que en la Constitució no cap ni l'amnistia ni l'autodeterminació, ha afirmat: “Amb el màxim respecte a les opinions de l'expresident espanyol, els puc traslladar amb rotunditat que Pedro Sánchez el que ha fet aquests cinc anys és protegir l'Espanya constitucional”.

D'altra banda, ha acusat el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo d’intentar “ficar la por al cos” dels espanyols, en dir que ve el llop, que es trenca Espanya i “que els socialistes estem lligats”.

“Els socialistes estem protegint Espanya i fent que es complisca la Constitució arreu del territori”, ha afirmat la titular de Política Territorial, i ha afegit: “Hui la Constitució espanyola es compleix a tot Espanya, excepte en un lloc al carrer de Génova”, en clara referència a la seu dels populars. 

Díaz se mostra esperançada en un nou govern progressista

A primera hora de la nit, en un sentit semblant s'ha pronunciat la líder de Sumar, Yolanda Díaz, que s'ha mostrat esperançada que a Espanya hi tornarà a haver govern progressista, després del diàleg que dilluns passat va tindre a Brussel·les amb l'expresident Puigdemont.

"Després de la conversa amb el senyor Puigdemont, estic convençuda que hi haurà un govern progressista a Espanya i que, a més, hem de veure Catalunya no com un problema, sinó com una autèntica oportunitat", ha traslladat a Itàlia.

També et pot interessar

stats