Sánchez anuncia quaranta milions d'euros per a promoure l'ús de la bicicleta

La inversió serà per a ampliar les xarxes públiques d'estos vehicles en les ciutats i fomentar les elèctriques entre repartidors i particulars

Bicicletes de la xarxa pública Valenbisi, a la ciutat de València
Bicicletes de la xarxa pública Valenbisi, a la ciutat de València / Shutterstock

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat este dijous una inversió de quaranta milions d'euros per a promoure l'ús de la bicicleta. La meitat del pressupost, vint milions, es destinarà a ampliar els serveis de bicicletes públiques que hi ha repartits per les ciutats, com ara Valenbisi, i crear-ne de nous en les que no en tenen encara. L'altra, a bicicletes amb assistència elèctrica per a particulars i empreses de repartiment. Així ho ha avançat en una roda de premsa des del Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible, en què ha comparegut amb el ministre, Óscar Puente, coincidint amb la presentació d'una campanya publicitària per a promoure el transport públic sota el lema "Transport públic, l'agafes?".

"M'agradaria demanar als alcaldes que no es deixen portar per l'obscurantisme anticlimàtic d'alguns partits polítics que desmantellen carrils bici i zones per als vianants, fins i tot quan ja han arribat les ajudes d'Europa i s'han pagat amb els fons Next Generation", ha defensat Sánchez.

El mandatari espanyol ha destacat que el seu govern ha invertit prop de 2.000 milions d'euros en transport en els dos últims anys, bonificant els bitllets i llançant el programa Estiu Jove, juntament amb la gratuïtat dels trens de rodalia i mitjana distància. Mesures totes estes que, a parer seu, "han ajudat els ciutadans a arribar millor a fi de mes". "El metro, l'autobús, el tren, i també les bicicletes són part de la vida quotidiana de milions d'espanyols i espanyoles, i des de les administracions públiques el que hem de fer és això, és millorar la qualitat i l'accés a eixos mitjans", ha afirmat el president.

Amb la nova campanya s'incorporen les bicicletes com a mitjans de transport receptors d'ajudes públiques, una iniciativa amb què l'executiu estatal vol incrementar la quota d'este vehicle en els desplaçaments quotidians i que n'hi haja més unitats disponibles en més poblacions per a més gent, segons ha dit el president.

"Jo sé que eres intel·ligent. En transport públic es mou la meua gent. T'evites l'embús i ix barat. 600 euros t'estalvies a l'any. I al nostre planeta li lleves el mal...", diuen algunes estrofes de la cançó de l'espot.

També et pot interessar

stats