El govern espanyol proposa derivar els menors migrants en funció de la població de cada autonomia

L'executiu de Canàries i el PP estan estudiant la proposta en el marc de la negociació

Creu Roja atén unes persones migrants
Creu Roja atén unes persones migrants / À Punt NTC

El govern espanyol ha proposat a l'executiu de Canàries (una aliança entre Coalició Canària i el PP) i als populars una nova fórmula per a la derivació de menors migrants no acompanyats entre les comunitats autònomes, basada únicament en les dades de població de cada territori.

Segons ha avançat este dimecres El Mundo i han confirmat a l'Agència EFE fonts pròximes a la negociació, totes les parts estan analitzant esta proposta i estudiant les diferents opcions, ja que, segons precisen, esta no és l'única alternativa possible.

Unes altres fonts pròximes a les converses han confirmat que ha sigut la ministra de Joventut i Infància, Sira Rego, qui ha plantejat la proposta i s’ha mostrat oberta a negociar altres opcions dins del marc del respecte als drets de la infantesa.

Les tres parts (govern espanyol, canari i Partit Popular) negocien ara un acord per a reactivar la modificació de la llei d'estrangeria. L'objectiu és establir un repartiment de menors migrants des de zones amb els recursos saturats, com Canàries, a altres territoris, després que la proposta del govern espanyol en este sentit no superara el seu primer pas al Congrés al juliol per la falta de suport del PP, Junts i Vox.

Fonts del partit d'Alberto Núñez Feijóo consultades per EFE han assenyalat que les converses s'estan duent a terme amb discreció, i no faran valoracions sobre el seu contingut, però sí que han precisat que no estan prop de l'acord.

Des d'una altra de les parts de la negociació, el govern de Canàries situa la seua prioritat a arribar a un acord i per a això destaca la importància de no interferir en les negociacions.

En el mateix sentit s'ha pronunciat este dimecres el ministre de Política Territorial i Memòria Democràtica, Ángel Víctor Torres, en declaracions als mitjans en ser preguntat per este assumpte.

Ha assegurat que les tres parts han establit un acord de “màxima discreció i confidencialitat”, però ha dit estar en contacte “permanent” amb les altres dos parts. “Jo crec que avançarem bastant”, ha respost en ser preguntat pel termini en el qual preveu tindre llest un acord.

També et pot interessar

stats