El govern espanyol rebutja els "insults" del PP: "No alimentarem la societat amb aquesta fruita podrida"

La portaveu de l'executiu de Pedro Sánchez arremet contra Feijóo per fomentar la "senda de la crispació" i allunyar-se dels valors de "respecte" i "convivència"

Alegría, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, aquest dimarts
Alegría, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, aquest dimarts / Zipi Aragon (Efe)

La ministra portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, ha retret aquest dimarts la deriva d'"insults" i "exabruptes" en què s'han endinsat alguns dirigents del Partit Popular, com ara la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso; el líder nacional, Alberto Núñez Feijóo, o el nou portaveu al Congrés, el gallec Miguel Tellado. I ha assegurat, en clara al·lusió a la líder madrilenya, que en l'executiu de coalició liderat per Pedro Sánchez "no perdran la calma" ni alimentaran "la societat amb aquesta fruita podrida".

"Hem pogut sentir últimament declaracions que han eixit de la boca del senyor Tellado, insults i expressions grolleres per part de la presidenta de la Comunitat de Madrid o per part del president del PP, que jo per descomptat no repetiré per respecte a tots vostés, però sobretot per respecte als ciutadans", ha assenyalat.

En roda de premsa després del Consell de Ministres, Alegría s'ha pronunciat en aquests termes quan els periodistes li han preguntat pels canvis recents en la cúpula del PP. En concret, s'ha referit al nou portaveu popular de la cambra baixa per a assegurar que en el govern són "poc optimistes" sobre la capacitat que mostrarà de treballar de manera constructiva.

Ha fet al·lusió també a Ayuso i a les polèmiques paraules que va pronunciar des de la tribuna de convidats contra el president del govern, Pedro Sánchez, durant la passada sessió d'investidura. Segons captaren les càmeres, el va insultar anomenant-lo "fill de puta", però després el seu equip va tractar d'eixir del pas dient que el que havia dit la presidenta madrilenya era "m'agrada la fruita".

Precisament ha aprofitat aquesta expressió per a fer un joc de paraules: "No alimentarem els joves ni la societat espanyola amb aquesta fruita podrida", ha proclamat, després de deixar clar que el nou bipartit PSOE-Sumar no entrarà en aquesta "senda dels insults i de la crispació". Per a la portaveu de Moncloa, quan u insulta i deshumanitza així, especialment al president del govern, "ha de pensar seriosament si aquests són els valors de respecte, de convivència que volem traslladar a la societat".

Alegría ha arremés també contra Feijóo, perquè "cada vegada que fa declaracions perd l'oportunitat de presentar-se com un líder de l'oposició assenyat" i contra el president del Parit Popular Europeu en el Parlament Europeu, Manfred Weber, per dir el dilluns que no permetrà que Espanya seguisca el mateix camí que Hongria i Polònia. "Mentre els ciutadans van parar l'onada de la ultradreta el 23J, ens trobem amb un PP que ha unit el seu destí al de Vox i la ultradreta", ha retret.

També et pot interessar

stats