El govern promet actuar contra Rubiales després de demanar Jenni Hermoso "mesures exemplars"

Bolaños espera accions, "però si no produeixen, el govern actuarà", mentre que Irene Montero recorda a la jugadora que "no està sola". Des del PP, Sémper afirma que a Rubiales no "li queda una altra opció que la dimissió o el cessament"

El president del govern, Pedro Sánchez, saluda a Luis Rubiales el passat dimarts
El president del govern, Pedro Sánchez, saluda Luis Rubiales dimarts / Europa Press

El govern d'Espanya ha promés "actuar" sobre la situació del president de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, després que la jugadora Jenni Hermoso exigira l'adopció de "mesures exemplars" contra ell pel bes que li va donar a la boca després de la final del Mundial femení.

Cal destacar que la comissió disciplinària de la FIFA, el màxim organisme del futbol al món, ha obert un procediment disciplinari contra Luis Rubiales, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, pel seu comportament en la celebració del Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda.

Després que la futbolista haja trencat el seu silenci, delegant la defensa dels seus interessos en el seu sindicat, Futpro, han augmentat encara més la pressió política i les crítiques.

"Des del govern estem seguint molt de prop aquest fet perquè les coses no poden quedar així. Per descomptat esperem esdeveniments, però si no es donen, si no es produeixen, el govern actuarà", ha assegurat el ministre de la Presidència en funcions, Félix Bolaños, durant una visita oficial a París.

En aquesta mateixa línia s'havia pronunciat ja el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, en advertir en una entrevista que si la federació de futbol no pren mesures contra Rubiales ho farà el Consell Superior d'Esports (CSD), al qual han arribat diverses denúncies, inclosa la de la Lliga Professional de Futbol Femení d'Espanya (Lliga F) que demana inhabilitar al president de la federació.

La ministra d'Igualtat en funcions, Irene Montero, ha continuat mostrant el seu suport a la futbolista per a deixar clar que culpar a les dones de les violències que pateixen "és cultura de la violació", segons ha escrit en Twitter, on ha recordat a la jugadora que "no està sola".

Des del PP, que ja s'havia sumat a la petició de dimissió o destitució de Rubiales, el subsecretari de Cultura i Societat Oberta, Borja Sémper, ha instat el govern a "resoldre" la "creïlla calenta" del president de la Federació, al qual, subratlla, no "li quedarà una altra opció que la dimissió o el cessament".

Els jugadors es resisteixen a condemnar el gest de Rubiales

Són pocs els jugadors del futbol masculí que s'han pronunciat sobre el comportament de Rubiales i els que ho han fet ha sigut de manera tèbia. Sí que ha parlat el futbolista de l'Athletic Club Aitor Paredes, qui ha lamentat que "no s'estiga donant tant de mèrit com el que té" a la selecció femenina de futbol arran del bes de Rubiales.

L'entrenador del Reial Madrid, Carlo Ancelotti, ha ressaltat que el gest de Rubiales "no ha sigut un comportament d'un president d'una federació", encara que s'ha negat a significar-se sobre si el mandatari deu o no dimitir.

La Federació Internacional d'Associacions de Futbolistes Professionals (Fifpro) sí que ha fet publicat un comunicat en el qual "donar suport plenament" al posicionament emés per l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), que ha demanat que es prenguen mesures immediates.

Per part seua, la Lliga Professional de Futbol Femení ha presentat una denúncia davant el CSE en què sol·licita la inhabilitació de Rubiales per "embrutar" amb un "vergonyós comportament" la conquista de la Copa Mundial femenina.

En aquest context, aquest divendres totes les mirades es dirigeixen a l'assemblea extraordinària que ha convocat la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), amb dubtes que d'ací puga eixir un pronunciament contundent sobre el comportament de Rubiales i en la qual no es descarten significatives absències. De moment, la Federació Basca de Futbol ja ha anunciat que no acudirà.

També et pot interessar

stats