El govern reunirà les comunitats per a tractar de donar resposta al problema de l'habitatge

La conferència de presidents autonòmics se celebrarà el trimestre vinent

La ministra d'Habitatge, Isabel Rodríguez
La ministra d'Habitatge, Isabel Rodríguez / Eusebio García del Castillo (EFE)

La ministra d'Habitatge i Agenda Urbana, Isabel Rodríguez, ha destacat este dimarts que el govern ha convocat les comunitats autònomes, a les quals considera "absolutament competents", a una conferència de presidents que diu que se celebrarà el trimestre vinent per a donar resposta junts al problema de l'habitatge a Espanya. "Esta és una qüestió que mereix una resposta global de totes les administracions públiques", ha explicat Rodríguez en una entrevista en el programa La mirada crítica, de Telecinco.

Així mateix, la titular d'Habitatge ha assenyalat que també cal la col·laboració publicoprivada i la complicitat de la ciutadania "per a propiciar eixos canvis en un mercat cada vegada més tensat".

En este context, Rodríguez ha reconegut de nou que el problema és d'"alta complexitat", però no impossible de solucionar. "Per a això està la política i este és el compromís del govern d'Espanya", ha recordat.

Preguntada sobre la possibilitat d'arribar a prohibir els pisos turístics, la ministra d'Habitatge ha considerat que hi ha un "marc constitucional, competencial i territorial" a Espanya.

La ministra també ha indicat que "els ajuntaments tenen molt a dir en l'organització de l'urbanisme a les seues ciutats i municipis".

També et pot interessar

stats