Directes
Ara en la televisió
TRESORS AMB HISTÒRIA

La Guàrdia Civil escorcolla la casa de l'empresari investigat en el cas de Begoña Gómez

Agents de la Unitat Central Operativa practiquen els escorcolls dins d'una peça separada que el jutge Peinado manté sota secret de sumari

Imatge d'arxiu de l'empresari Juan Carlos Barrabés / EFE

La Guàrdia Civil està escorcollant este divendres l'habitatge i una de les empreses de Juan Carlos Barrabés, l'empresari investigat en la causa que segueix el jutjat d'instrucció número 41 de Madrid contra Begoña Gómez, la dona del president del govern, Pedro Sánchez.

Segons han informat a EFE fonts pròximes a la investigació, agents de la Unitat Central Operativa (UCO) estan practicant els escorcolls dins d'una peça separada oberta pel jutge Juan Carlos Peinado en la causa en què investiga Gómez per presumptes delictes de tràfic d'influències i corrupció en els negocis. Esta peça, que el jutge manté sota secret sumarial, afecta Barrabés, professor del màster que dirigia Gómez a la Universitat Complutense de Madrid, i qui, segons diverses de les acusacions, s'hauria beneficiat de les gestions d'ella per a l'adjudicació de contractes públics.

El passat 1 d'agost, Juan Carlos Barrabés va declarar davant del jutge que es va reunir amb Pedro Sánchez només una vegada a la Moncloa. Una trobada que, segons va explicar-li, tenia lloc en el marc de les habituals que celebra el cap de l'executiu estatal amb altres representants polítics en matèria d'innovació. Acudia a eixes cites pel "bon nom" que té en el món de la innovació empresarial, va justificar a l'instructor l'empresari saragossà, sobre qui pivota la causa en la qual tant ell com la dona de Sánchez estan investigats.

Peinado va imputar en la causa l'empresari i professor just després que compareguera com a testimoni el 15 de juliol. Aleshores no va poder precisar algunes de les qüestions que se li preguntaren sobre la càtedra que va obtindre Begoña Gómez en la Universitat Complutense, però sí que va aclarir que es va reunir diverses vegades amb ella a la Moncloa i que en una d'estes trobades estava present el president.

Barrabés, adjudicatari de diversos contractes públics investigats en la causa judicial, va precisar que les cartes de recomanació de Begoña Gómez no eren a la seua empresa sinó "al projecte", i que les gestions derivades les portava el seu equip, ja que es tracta d'una societat que té més de 400 treballadors en plantilla.

L'escorcoll policial té lloc quan queden tres dies perquè el jutge reprenga este dilluns les testificals després d'haver donat accés a les parts a la gravació que va fer-li a Sánchez a la Moncloa, quan el mandatari socialista es va acollir al seu dret a no declarar. Peinado també està a l'espera del que decidisca el Tribunal Superior de Justícia de Madrid sobre les dos querelles presentades contra ell per Pedro Sánchez i l'esposa, totes dos per prevaricació.

Imputació de Begoña Gómez