Igualtat dona a la directora de l'Institut de les Dones "el temps que necessite per a explicar-se" sobre els contractes dels punts violeta

La directora de l'organisme, Isabel García, ha assegurat que compleix la legislació vigent i que "té la consciència molt tranquil·la"

La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, i la directora de l'Institut de les Dones, Isabel García, en una imatge d'arxiu
La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, i la directora de l'Institut de les Dones, Isabel García, en una imatge d'arxiu / Gustavo Valiente (Europa Press

La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, ha assegurat este dijous que donarà, "el temps que necessite per a explicar-se", a la directora de l'Institut de les Dones, Isabel García, sobre la contractació per part de l'empresa que comparteix amb la seua dona de 64 punts violeta pels quals hauria facturat 250.000 euros d'ajuntaments socialistes.

Entre els consistoris que haurien contractat estos serveis, El Español destaca els valencians Bonrepòs i Mirambell, Catarroja, Picanya, Burjassot, Montcada, Manises, Sueca, Godella, l'Eliana, Alcàsser, la Vall d'Uixó, Cullera, Alaquàs, Llíria i Foios. García va ser l'encarregada d'Igualtat en la Diputació de València del 2015 al 2019, quan també era regidora d'este àmbit a Xirivella.

"Cal donar-li temps, cal permetre-li que done les explicacions que considere i això és el que farem, que s'explique i que oferisca tot tipus d'informació que aclarisca esta qüestió", ha explicat la titular d'Igualtat a la premsa. Redondo ha remarcat que li va exigir que hi haguera transparència i que García li va informar que l'Oficina de Registre d'Interessos va estar "completament d'acord amb la seua proposta" quan va assumir el càrrec.

La ministra ha evitat valorar l'activitat de la dona de García al capdavant de les esmentades empreses. "No valore el que fa la seua esposa, valore el que fa una persona del meu equip i, en este sentit, ella m'ha trasllat que va complir rigorosament la llei d'incompatibilitats, que va fer el que l'oficina de conflictes li va dir que havia de fer i va actuar com li van dir i com legalment està establit", ha subratllat.

Respecte a la petició de Sumar perquè comparega al Congrés amb la finalitat d'informar d'estos fets, Redondo ha assegurat donar suport a "les regles de la democràcia i de la transparència que van unides, i és bo que ella done les explicacions que considere", però també ha demanat "paciència i humanitat per a donar-li eixe temps".

García ha publicat un comunicat en la xarxa social X en què assegura que només va mantindre al seu nom el 8% de les empreses que compartia amb l'esposa i que estes es van constituir el 2022 "lliure de responsabilitats polítiques".

La directora de l'Institut de les Dones ha emfasitzat que la dona, Elisabeth García, no ha rebut "ni un contracte" de la institució que encapçala. En esta línia, ha assenyalat que "fruit del seu saber fer i professionalitat" s'han prestat serveis a consistoris "de tots els colors polítics".

García ha exigit una rectificació a El Español i ha indicat que està estudiant mesures legals per a protegir la seua "integritat i honorabilitat". En el text ha posat l'accent en el fet que "facilitarà tota la informació que calga" i que "té la consciència molt tranquil·la".

També et pot interessar

stats