Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Igualtat i Interior analitzen el repunt d'assassinats masclistes: 55 enguany, 6 més que en tot 2022

La ministra Ana Redondo busca conéixer a fons el sistema VioGén per a millorar la coordinació institucional i resoldre possibles errades

La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres / Carlos Luján (Europa Press)

La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, es reuneix aquest dijous amb l'homòleg de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, per a abordar conjuntament el sistema de protecció a les víctimes de la violència de gènere (VioGén) i les deficiències que s'han evidenciat arran del repunt recent de crims masclistes.

La trobada la va anunciar la nova titular de la cartera d'Igualtat el passat 30 de novembre, just en una setmana negra per a la violència masclista, amb cinc víctimes mortals. En aquest context, la socialista conéixer de primera mà els equips de VioGén per a detectar els errors i els buits en què la coordinació institucional és insuficient per a arribar a totes les dones.

Redondo també pretén convocar "en els pròxims dies" un gabinet de crisi, que se celebra quan hi ha més de cinc víctimes en un mes, i la comissió interministerial d'igualtat, que no es reuneix des de 2018 i que "permetrà que tots els ministeris puguen estar connectats i redoblar els esforços".

Segons han informat des d'Igualtat, la reunió de hui tindrà lloc en la seu del Ministeri de l'Interior i al final del mateix els dos ministres n'informaran en roda de premsa.

El nombre de dones assassinades per violència de gènere a Espanya ascendeix a 55 en aquest punt de 2023 i a 1.237 des de 2003, quan es van començar a recopilar les dades de crims masclistes. Es tracta de sis víctimes mortals més que en tot 2022, quan encara falten tres setmanes perquè acabe l'any.

Violència masclista