Illa, sobre la investidura: “O pacte progressista o repetició electoral”

El líder del PSC vol sumar els vots d'ERC i Comuns per a ser el pròxim president de la Generalitat de Catalunya

Salvador Illa, este dimecres al Parlament de Catalunya
Salvador Illa, este dimecres al Parlament de Catalunya / Quique García (EFE)

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha assegurat este dimecres que treballarà per a comptar amb el suport d'ERC i Comuns amb l'objectiu de ser investit president de la Generalitat de Catalunya i ha al·legat que és "l'única possibilitat" que permet el resultat de les eleccions.

"L'única possibilitat és un pacte progressista, l'única aritmèticament i políticament viable al meu entendre. Pacte progressista o repetició electoral, no hi ha més opcions. Així són les coses, agraden o no", ha sostingut en la seua intervenció en el ple que activa el compte arrere de dos mesos per a una possible investidura.

Després de constatar haver aconseguit una majoria de 42 diputats, que són insuficients per a poder governar, ha assegurat que li toca liderar i s'ha compromés a buscar el diàleg "anteposant els interessos de Catalunya i el bé comú".

"Vull un pacte progressista sòlid, ambiciós i fet des del convenciment. Un bon pacte progressista acordat entre el PSC, ERC i Comuns", ha subratllat, destacant que este és el motiu pel qual va demanar al president del Parlament català, Josep Rull, disposar de més temps per a intentar sumar esta majoria.

Per a Illa, esta entesa ha de servir per a generar prosperitat i distribuir-la de manera equitativa en un context "en què els discursos d'odi, de la dreta radical i l'extrema dreta es desacomplexen i guanyen posicions" per a desplegar polítiques públiques ambicioses, per a millorar el finançament i per a enfortir el potencial de la cultura catalana, entre altres objectius.

També et pot interessar

stats