Illa nomena els seus setze consellers, entre ells, Bernardo Álvarez, exjugador del Pamesa

El nou president català ha nomenat l'actual portaveu del Parlament Europeu, Jaume Duch Guillot, com a conseller d'Acció Exterior

Salvador Illa, durant la seua presa de posesió com a president de Catalunya
Salvador Illa, durant la seua presa de possessió com a president de Catalunya / EFE

El president català Salvador Illa encapçala hui l'acte de possessió dels setze consellers del seu nou govern al Palau de la Generalitat. Entre ells, es troba Bernardo Álvarez, exjugador del Pamesa.

L'acte ha arrencat a les 11:00 hores, després dels nomenaments i la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

Illa ha creat la cartera d'Esports per a Bernardo Álvarez, exjugador professional de bàsquet que va jugar durant huit anys a la lliga ACBV, concretament, al Pamesa i al Caprabo de Lleida. Nascut a Reus l'any 1971, actualment era regidor d'Esports de l'Ajuntament de Tarragona.

Entre els altres nomenaments de Salvador Illa, destaca Jaume Duch Guillot com a conseller d'Unió Europea i Acció Exterior. Duch era l'actual portaveu del Parlament Europeu, al qual està vinculat des de l'any 1990.

La fitxa de Bernardo Álvarez en el Pamesa Valencia
La fitxa de Bernardo Álvarez en el Pamesa Valencia / À Punt NTC

Nou dones i huit homes

El passat divendres es va fer públic que Albert Dalmau serà el conseller de Presidència; dissabte es donava a conéixer el nom d'Alícia Romero com a titular d'Economia i Finances i el de Núria Parlon com a consellera d'Interior i Seguretat Pública i el diumenge s'ha revelat la resta de peces de l'organigrama.

El nou executiu estarà format per nou dones i huit homes, comptant el president. Quatre pertanyen a la llista per Barcelona: el mateix Illa i Alícia Romero, Ramon Espadaler i Esther Niubó, que seran nomenats consellers, així com els caps de llista per Girona i Lleida, Sílvia Paneque i Òscar Ordeig.

D'altra banda, el president inclou en el govern dos exdirigents de l'òrbita convergent. El primer és el ja esmentat Espadaler —que va ser dos vegades conseller amb CiU— i l'altre és Miquel Sàmper, que va ocupar la cartera d'Interior amb Junts.

També hi ha dos alts càrrecs del govern d'Esquerra, els nous consellers Francesc Xavier Vila i Sònia Hernández Almodóvar.

També et pot interessar

stats