Podem inicia la seua reconstrucció a la Comunitat Valenciana

La secretària general, Ione Belarra, s'ha mostrat confiada que la formació serà imprescindible per a recuperar el govern del Botànic

Acte organitzat per Podem aquest dissabte al saló d'actes del jardí Botànic de València
Acte organitzat per Podem aquest dissabte al saló d'actes del Jardí Botànic de València / À Punt NTC

La secretària general de Podem, Ione Belarra, s'ha reunit aquest dissabte al saló d'actes del Jardí Botànic de València amb militants i simpatitzants de la formació per a començar a escriure el nou full de ruta davant del nou escenari polític que s'obri després de la investidura fallida d'Alberto Núñez Feijóo com a president del govern espanyol.

El procés de debat col·lectiu s'inicia a la Comunitat Valenciana, i té com a objectiu enfortir i reactivar el partit després de la desfeta de les eleccions autonòmiques i les complicades negociacions amb Sumar per a integrar-se en la confluència electoral que els de Yolanda Díaz encapçalaren en els últims comicis estatals.

Belarra ha reconegut que Podem passa per un moment difícil a la Comunitat Valenciana, però s'ha mostrat confiada que la formació morada serà imprescindible per a recuperar el govern del Botànic. La líder morada ha remarcat que "fa falta un Podem fort, que siga capaç de plantar-li cara al PP i a Vox com ningú més ho farà perquè la pròxima legislatura els valencians i valencianes recuperen el seu govern progressista".

La secretària d'Acció Institucional de Podem, María Teresa Pérez, ha reivindicat l'autonomia política dins del grup plurinacional liderat per Sumar. El paper dels morats en el debat d'investidura ha tensat encara més les relacions, ja que consideren que s'ha silenciat la seua veu.

Pel que fa al PSOE, tornen a demanar-li que si pot formar govern no siga de transició i que respecte les propostes de Podem que passen per abaratir el cost de la vida i apujar a 1.500 euros el salari mínim interprofessional. De nou, han insistit a demanar que Irene Montero continue sent el referent feminista.

També et pot interessar

stats