José Francisco Ortiz pren possessió com a fiscal superior de la Comunitat Valenciana

El fiscal superior de l'Estat anticipa que portarà estabilitat i serietat a la institució i la presidenta del TSJCV destaca la seua "capacitat d'escolta i de diàleg"

En imatge José Francisco Ortiz Navarro, en la presa de posessió com a Fiscal General de la Comunitat Valenciana
José Francisco Ortiz Navarro en la presa de possessió com a fiscal general de la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

José Francisco Ortiz Navarro ha pres possessió com a nou fiscal superior de la Comunitat Valenciana en substitució de Teresa Gisbert, que ascendeix a fiscal de sala després de cinc anys en el càrrec. La formalització del nomenament d'Ortiz, que va ser designat al juliol, ha reunit a la Ciutat de la Justícia de València les principals autoritats fiscals i judicials del territori. Així doncs, hi estaven presents la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Pilar de la Oliva, i el fiscal superior de l'Estat, Álvaro García Ortiz.

"Serà un cap magnífic, que donarà molta estabilitat i serietat institucional a la Fiscalia", ha assegurat el cap del ministeri públic, García Ortiz. De la Oliva ha destacat "la capacitat d'escolta i diàleg" del nou fiscal superior. "Eres una bona persona, prudent i discreta, de qui et pots fiar; encarnes els valors que esperem de la Fiscalia", ha apuntat.

José Francisco Ortiz, que ha començat citant el poema "Ítaca" de Kavafis, ha promés estar a l'altura del càrrec abans d'entregar-se als agraïments i reconeixements dels seus antecessors i a les persones que han donat suport a la seua trajectòria professional fins a l'arribada a la Fiscalia Superior de la Comunitat Valenciana. "La justícia és un viatge en què paga la pena invertir els esforços d'una vida professional", ha manifestat en el colofó del seu discurs.

Ortiz enceta esta nova responsabilitat després de cinc anys com a fiscal provincial de València. Va ingressar en la carrera fiscal l'any 1997 i des de llavors ha exercit en les fiscalies de Girona, Gandia i València. També ha sigut fiscal delegat provincial de Criminalitat Informàtica i fiscal de Protecció de Dades.

També et pot interessar

stats