Directes
Ara en la televisió
XINO XANO

José María Llanos, síndic de Vox: “Combatre la immigració il·legal serà essencial en tota negociació”

Ha demanat expulsar l’AVL de la Comunitat Valenciana per ser "un cau de destrucció de les senyes pròpies dels valencians"

El de síndic de Vox, José María Llanos, intervé en el debat de política general de les Corts / Corts Valencianes

El síndic de Vox a les Corts, José María Llanos, ha intervingut durant el debat de política general este dimecres de vesprada i ha aprofitat el seu temps per a retraure al cap del Consell la disposició del PP d'acollir els menors migrants, una decisió que al juliol va desencadenar l'eixida del partit d'ultradreta de tots els governs autonòmics.

“Sabien que per a Vox era prioritari que no es col·laborara amb les màfies de la immigració il·legal i el seu govern li va seguir el joc a Sánchez i al seu govern Frankenstein amb separatistes i amics del terrorisme, assumint el repartiment de menors no acompanyats”, ha sentenciat.

De fet, Llanos ha lamentat que el president de la Generalitat, Carlos Mazón, no haja mencionat la gestió de Vox al capdavant del govern durant les intervencions. “Permeta que, amb un poc d’orgull, que haja trobat a faltar que de les seixanta setmanes del seu govern, només haja parlat de les últimes huit”, ha dit, dirigint-se directament al president.

Així, el síndic de Vox li ha donat a triar entre les polítiques del que anomena “esquerra radical”, que “fan polítiques d’opacitat, obscuritat i persecucions de la llibertat, control del pensament i inclús de l’expressió d'eixe pensament”; o bé estar al costat "dels qui tenim, com a únic objectiu, defensar la llibertat de la ciutadania, la llibertat de les famílies i la raó en la nostra activitat".

En esta línia, Llanos ha tret pit de la llei de concòrdia, que considera que ha portat “aire fresc a la societat valenciana i els ha tornat una efectiva igualtat”. “Excepte a la veu del poble, clar”, ha ironitzat, en referència a la bancada dels partits de l’oposició, assenyalant el seu costat de l’hemicicle. 

Ha continuat dient que la convivència es va "trencar durant successius governs de l’esquerra radical”, que “l’únic que sempre ha pretés és ressuscitar els enfrontaments, les ombres i la divisió de la Guerra Civil”.

José María Llanos li ha reconegut al Partit Popular que haja tancat “sis organismes fantasma”, però no ha deixat passar l’ocasió de criticar que “encara queden més xiringuitos del mateix pelatge” i ha avançat que, si fora per Vox, tancarien “molts més organismes”.

Entre altres s’ha referit a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). “Hem de buscar les ferramentes per a expulsar de la nostra terra, d’una vegada i per sempre, els enemics, començant per l’AVL, que és un cau de destrucció de les senyes pròpies dels valencians”, ha dit.

El síndic del partit d'ultradreta també ha defensat les polítiques de la formació en agricultura, que han sigut “exemple en tota Espanya i a Europa”. “El senyor Barrachina té molt a fer, però ara arreplega els fruits que Vox va sembrar amb professionalitat l’exconseller José Luis Aguirre”, ha dit, en referència a la cartera de Medi Ambient que abans ostentava el seu partit.

Finalment, ha demanat invertir més esforços i recursos als cossos i forces de seguretat de l’Estat, “davant de l’ocupació il·legal gravíssima, ja que els pares ens criden desesperats, també amb el perill que suposa per als fills”.

València