Josep M. Àngel sobre la seua continuïtat en el Consell: "Ni m'ho plantege; seria un malson"

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, nomenat pel Botànic i que ha gestionat la DANA amb nou govern de PP-Vox ha traslladat a 'LNM' l'esperança d'un relleu pròxim. Compromís denuncia el "segrest polític" de càrrecs de l'anterior Consell

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José Mª Àngel / À Punt NTC

A punt de complir-se els dos mesos des de la incorporació del nou Consell de PP i Vox, el passat 19 de juliol, el socialista Josep M. Àngel continua exercint com a secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, el càrrec per al qual el va designar el Botànic i des d'on ha coordinat la resposta davant la primera DANA des del canvi del govern. Àngel, que comparteix la situació amb el director general d'Interior, Salvador Almenar, ha traslladat en Les notícies del matí l'esperança que el ple del Consell d'aquest dimarts comunique alguna novetat sobre el seu relleu, descartant la intenció de qualsevol continuïtat voluntària.

“No m'ho plantege en l'horitzó ni somnie aquesta situació… seria un malson”, ha dit als micròfons d'À Punt, en què ha fet broma sobre els motius de la seua continuïtat. “Deu ser per la icona del meu bigoti o per l'1,94 que faig” ha dit en un to distés en la tertúlia de la ràdio d'À Punt, després de destacar que, ni de bon tros es considera imprescindible i que, de fet, té al cap diversos professionals que podrien desenvolupar la seua tasca, al servei del nou executiu valencià.

No obstant aquestes manifestacions, l'encara secretari autonòmic de Seguretat i Emergències ha subratllat el bon to i la cordialitat que han presidit les reunions amb el govern valencià i la seua nova responsable directa, la consellera Elisa Núñez, per a coordinar la resposta davant la DANA. Unes relacions que ha qualificat “d'exquisides, educades i civilitzades” i en el marc de les quals ha destacat el respecte a les decisions que traslladaren els tècnics de l'112.

Compromís denuncia el "segrest polític" del càrrecs del Botànic

Aquest mateix dilluns, Compromís ha denunciat el "segrest polític" dels càrrecs del Botànic que encara no han sigut destituïts de les responsabilitats pel nou Consell i ha anunciat una bateria de sol·licituds de compareixença dels mateixos perquè es manifesten sobre la seua situació. El portaveu de la formació valencianista, Joan Baldoví, ha qualificat "d'indecent" la situació, que ha atribuït a "la deixadesa i la falta de previsió" del govern liderat per Carlos Mazón. "Es demostra que tenien moltes ganes de manar, però poques de gestionar" ha manifestat Baldoví, que ha fet menció expressa a la situació dels responsables d'Emergències del Botànic, que han gestionat també la temporada d'incendis de l'estiu i la DANA, una posició que, en opinió del responsable polític, "manca de precedents".

"Rubor" per les queixes a Madrid sobre el sistema d'alertes

D'altra banda, pel que fa a les actuacions del departament d'emergències durant l'episodi de gota freda del cap de setmana, Josep M. Àngel ha destacat la bona resposta davant les incidències a la Comunitat Valenciana i alhora ha lamentat les crítiques al sistema d'alertes al mòbil que han traslladat una part de la ciutadania de la Comunitat de Madrid, on els pronòstics situaven la pitjor part de l'episodi de fortes pluges a la Península. El mateix sistema que s'ha provat amb èxit i sense queixes al Baix Segura.

Àngel diu sentir "rubor" pel malestar respecte de la suposada intromissió en la intimitat amb què alguns han qüestionat l'alerta sobtada als terminals mòbils que va rebre la població. En la seua opinió no es fa mai prou per a traslladar a la ciutadania la necessitat de precaució, prudència i protecció —les anomenades tres 'P' del serveis d'ermergència— en previsió de temporals, ja que, segons ha recordat, darrere de moltes de les actuacions del servei de rescat hi ha “un poc d'imprudència” per part d'aquells que acaben necessitant-los.

També et pot interessar

stats