Jubilats i jubilades es concentren a València per a reclamar dignitat i drets en pensions

Amb motiu del Dia de les Persones Grans reivindiquen una sanitat pública i unes condicions de dependència de qualitat

Representants de sindicats  i associaicons de majors juntament amb la delegada delgovern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé
Representants de sindicats i associaicons de majors juntament amb la delegada delgovern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé / À Punt NTC

Una representació de persones jubilades, convocades per CCOO PV i UGT PV, s'ha concentrat este dimarts al matí davant la seu de la delegació del govern de la Comunitat Valenciana, en el Dia de les Persones Majors, per a reivindicar dignitat i drets en pensions, la lluita contra la pobresa, la dependència i el sistema sanitari.

Els sindicats han plantejat les seues reivindicacions a la delegada del govern, Pilar Bernabé, que ha eixit a rebre'ls durant la protesta, encapçalada per una pancarta conjunta de tots dos sindicats en la qual es llegia “1 d'octubre, Dia Internacional del Major. En defensa de pensions dignes, salut, seguretat, participació”.

El secretari general d'UGT PV, Ismael Sáez, ha explicat que les seues peticions tenen “molt a veure amb les seues condicions de vida però també en les seues condicions d'extreballadors”. Ha valorat que a Espanya les dades d'ocupació i de cotitzacions fan que la borsa de les pensions comence a tindre recursos i que el sistema de jubilació demostre solidesa, per la qual cosa li “crida l'atenció”, que el president de la CEOE, Antonio Garamendi, “reincidisca” en la idea que les cotitzacions a la Seguretat Social haurien de pagar-se als treballadors com si foren autònoms i no a càrrec de l'empresa perquè això, al seu judici, “encaixa malament amb la realitat de país des del punt de la quantia de les pensions i dels beneficis empresarials”.

Per la seua banda, la secretària general de CCOO, Ana García, ha reivindicat que es reforce el sistema de pensions i es dote de més ingressos i ha subratllat que s'ha de “perseguir” l'economia submergida o per exemple, les hores extra no pagades que moltes empreses estan duent a terme i això significaria més recursos per al sistema.

També ha reclamat posar fi a la desigualtat i la pobresa, així com les bretxes de gènere en el tema de les pensions perquè les de les dones són més baixes, a més que és diferent en la seua incorporació al mercat laboral, el tipus de contracte o de jornada, fet que “repercuteix al llarg de la seua vida laboral i de cara a les pensions”.

La delegada del govern, Pilar Bernabé, ha agraït als sindicats la defensa “unànime” dels drets de les persones majors que ha permès “un país més just”. Ha defensat que en el Dia Internacional del Major també cal reivindicar “l'esforç dels governs responsables i compromesos amb els jubilats” com el de Pedro Sánchez, amb el qual les pensions han augmentat gairebé un 20%, i ha instat el PP a “demanar perdó” per votar en contra de la pujada de pensions en el Congrés.

Considera que cal reivindicar els drets dels majors a una sanitat pública de qualitat, a uns serveis públics de qualitat i a una Llei de Dependència de qualitat. I perquè tot això es puga dur a terme “és necessari que tots contribuïm i que tots siguem solidaris”. “No podem estar regalant-li els impostos i els diners de tots els valencians a l'1% de la població i retallar-li en drets als col·lectius que més el necessiten”, ha postil·lat.

També et pot interessar

stats