Directes
Ara en la televisió
DUEL DE VEUS
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

El judici pel cas Erial, que asseurà Zaplana al banc dels acusats, començarà al gener

Es jutja el possible cobrament de comissions derivades de les concessions d'ITV i parcs eòlics a la Comunitat Valenciana. Se celebrarà del 9 de gener al 10 de maig del 2024.

L'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana, en una imatge d'arxiu / Francisco Martínez (Europa Press)

El judici del cas Erial, en el qual està processat l'exministre i expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana pel possible cobrament de comissions derivades de les concessions d'ITV i parcs eòlics en la Comunitat Valenciana, començarà el gener vinent en l'Audiència de València i es prolongarà fins a maig.

La secció quarta de l'Audiència de València i els advocats de les defenses i les acusacions han celebrat aquest divendres una reunió en la qual han quadrat agendes i han acordat un calendari per al judici, que se celebrarà del 9 de gener al 10 de maig del 2024, segons han indicat fonts jurídiques.

Inicialment, s'han assenyalat un total de 40 sessions per a aquest judici, encara que podrien ampliar-se donat el nombre de testimonis que les diferents parts han sol·licitat que declaren, que superen els 200.

En aquest cas estan investigades vint persones, entre elles els expresidents Eduardo Zaplana i José Luis Olivas i la família del mort expresident de les Corts i exdirector general de la Policia, Juan Cotino, a més de col·laboradors i diversos empresaris.

Segons assenyalava la resolutòria que va posar fi a la instrucció, hi ha indicis de l'existència d'una organització formada per persones que, aprofitant alguns dels càrrecs polítics que tenien o havien tingut al llarg dels anys al costat de diverses empreses, van facilitar l'obtenció de contractes públics, amb beneficis econòmics per a tots que posteriorment van ser objecte de blanqueig i altres delictes.

Els presumptes delictes que s'han investigat són organització criminal, blanqueig de capitals, suborn, prevaricació i falsedat documental.

València