Directes
Ara en la televisió
DUEL DE VEUS
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

La Junta Electoral Central aprova deu coalicions per a les eleccions europees

Les fórmules que van obtindre representació la legislatura anterior són Sumar, Ara Repúbliques, Coalició per una Europa Solidària i Junts UE

Sessió plenària del Parlament Europeu a Estrasburg, en una imatge d'arxiu / Jeremy Baumert / Europa Press

La Junta Electoral Central ha donat ja este dimarts el vistiplau a deu coalicions electorals per als comicis al Parlament Europeu del 9 de juny, dos menys que les que es presentaren el 2019. Els del Parlament Europeu són els únics comicis a Espanya en què la circumscripció és única. Així, cada sufragi té el mateix pes, un fet que afavoreix les aliances entre formacions que no són d'àmbit estatal.

El 2019 s'hi van inscriure dotze coalicions, però només quatre van aconseguir un escó. La més exitosa va ser Unides Podem, que no repetirà la fórmula. Enguany, l'espai estarà dividit en dos. Totes les coalicions han hagut de detallar la denominació, els òrgans de direcció, la representació de cada partit integrant, les sigles, el logo i l'àmbit territorial. A més, poden establir denominacions diferents en la papereta en funció de la comunitat autònoma.

Quatre són, amb alguns canvis de composició i nomenclatura, les coalicions electorals que van obtindre representació la legislatura anterior.

Eleccions europees 2024