Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Juristes Valencians exigeix a Compromís-Sumar condicionar el suport a Sánchez al dret civil i al finançament

L'organització ha reclamat als diputats que "no pequen de novells" en les negociacions per a la investidura

La diputada Àgueda Micó, en un acte de campanya / Eduardo Manzana (Europa Press)

Juristes Valencians ha exigit als quatre diputats de Compromís-Sumar que establisquen "terminis concrets" a Pedro Sánchez per a "la recuperació efectiva" del dret civil valencià a canvi del suport a la seua investidura com a president del Govern espanyol. L'organització de juristes també ha reclamat als quatre diputats —Àgueda Micó, Txema Guijarro, Alberto Ibánez i Nahuel González— que reclamen a Sánchez la condonació del deute "impropi" que té la Comunitat Valenciana com a conseqüència "d'un model de finançament autonòmic que infravalora els valencians des del 2007 i que està caducat des de l'any 2014".

L'associació va promoure la campanya "L'agenda valenciana es juga a Madrid el 23J", amb la qual el PP, el PSPV i Compromís-Sumar es van comprometre a defendre la recuperació dret civil valencià al Congrés dels Diputats. En aquest sentit, Juristes Valencians ha manifestat que "Micó i Txema Guijarro, com a caps de llista de Compromís-Sumar a València i Alacant, han de garantir als que van introduir la papereta en què figurava el rostre de Yolanda Díaz que l'actual vicepresidenta donarà la cara pels seus votants valencians".

Han requerit als diputats que "no pequen de novells en les negociacions amb Sánchez, María Jesús Montero o Félix Bolaños un altra vegada. No n'hi ha prou amb les bones paraules després de tants anys de postergació". També han assegurat que "l'agenda valenciana" inclou altres aspectes com "inversions en els pressupostos generals de l'Estat per a infraestructures ferroviàries, modificacions legislatives en la llei de societats anònimes esportives per a controlar les nefastes gestions de mals directius, aplicables a l'Hèrcules o al València CF, i el manteniment del transvasament del riu Segura al Baix Segura".