Directes
Ara en la televisió
HOMENATGES

Justícia dissenya un pla per a garantir les mesures de seguretat per a treballar en les 64 seus judicials

Gabriela Bravo es mostra preocupada per la “delicada” situació dels jutjats, sobretot els del social i el mercantil.

Imatge de portada: Gabriela Bravo, durant la compareixença

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha explicat davant la Diputació Permanent de les Corts les actuacions del departament que encapçala davant la crisi de la Covid-19. Així, s’ha mostrat especialment preocupada pel fort impacte de la paralització dels terminis a la justícia i ha anunciat que la conselleria ha dissenyat un programa d’actuació de vora tres milions d’euros per garantir que en la primera setmana de juny les 64 seus judicials estiguen preparades amb les mesures de seguretat adequades.

La consellera ha explicat que fa dues setmanes que adverteixen la necessitat de fer una fase de transició al desescalament en el sector judicial en què s'incremente la presencia de funcionaris i de reprendre l’agenda de senyalaments, sobretot al social i al civil.

Així mateix, Bravo ha dit que és conscient dels “estralls” que la declaració de l’alarma ha provocat a la justícia i que ha obligat a paralitzar terminis. I com a exemple ha mencionat que a l’any 2017, en deu dies que va estar tancada la Ciutat de la Justícia, es van suspendre 2.500 juís. “La situació de totes les jurisdiccions és delicada, però em preocupen especialment els jutjats del social i el mercantil”, ha reiterat.

Creix un 9% la capacitat hospitalària de la Comunitat Valenciana

Al llarg de la intervenció a les Corts, Bravo ha oferit diveres dades sobre la gestió de la pandèmia. Així, per exemple, ha assegurat que el telèfon d’emergència 112 va rebre més de mig milió de telefonades al mes de març i d’aquestes 100.000 estaven vinculades amb la Covid-19. A més, l’aplicació GVA respon va tindre més de 52.000 descàrregues.

A més, la titular de Justícia ha ficat en valor els hospitals de campanya que s’han creat a València, Castelló i Alacant, que, segons ha dit, són “ampliacions” dels tres hospitals de referència. Així, ha explicat que la construcció ha costat 4,8 milions d’euros, més dos milions d’adequar el terreny (faena que va fer Tragsa). La consellera ha remarcat que són espais que ja estan preparats per a un possible rebrot i que fan créixer un 9% la capacitat hospitalària valenciana, i seran fonamentals per passar de fase.

L’oposició acusa Justícia d’actuar tard

El president de Vox a la Comunitat Valenciana, José María Llanos, ha assegurat que, segons les declaracions dels mateixos treballadors de la justícia, els jutjats no estan preparats amb mesures sanitàries i de distanciament per a tornar a la normalitat laboral. En la mateixa línia ha seguit Vicente Fernández, del grup de Ciutadans, qui ha acusat la conselleria d’“elusió de la llei de riscos laborals” i de no seguir les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) durant els mesos de gener i febrer. Així mateix, Fernández ha criticat que no s’ha dotat els registres civils de suficient personal de reforç ni d’extremar les mesures de seguretat durant l’emergència sanitària. Segons ell, això ha dificultat el treball amb els instituts de medicina legal.

Per la seua banda, el diputat popular Pepe Ciscar, ha demanat explicacions a Bravo sobre l’adjudicació dels hospitals de campanya a una empresa de creació recent i sense cap experiència. “Com explica que l’adjudicació dels hospitals de campanya s’haja fet a una empresa de recent creació i sense cap experiència?”, ha qüestionat a la responsable de Justícia.

També et pot interessar