El jutge dirigeix la investigació per terrorisme de Tsunami Democràtic contra Puigdemont i imputa Marta Rovira

La Fiscalia recorrerà el pronunciament perquè considera que les accions del moviment no encaixen en el delicte de terrorisme 

Conferència de Carles Puigdemont a Brussel·les en una imatge d'arxiu / Olivier Hoslet (Efe)
Conferència de Carles Puigdemont a Brussel·les en una imatge d'arxiu / Olivier Hoslet (Efe)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
06 de novembre 2023 - 15:12 Actualitzat: 06 de novembre 2023 - 19:03

El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón ha acordat dirigir la investigació per terrorisme sobre el moviment Tsunami Democràtic contra l'expresident de la Generalitat catalana Carles Puigdemont, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i una altra desena d'investigats.

El magistrat ha dictat una interlocutòria en què cita en qualitat d'investigada Rovira i una altra desena de persones, i en el cas de Puigdemont li ofereix la possibilitat de comparéixer voluntàriament davant l'Audiència Nacional tenint en compte la seua condició d'europarlamentari, que implicaria l'obligació de dictar un suplicatori per a citar-lo.

El jutge de l'Audiència Nacional investiga Tsunami Democràtic pel seu paper en els disturbis que van seguir la sentència del Suprem que va condemnar els líders del procés independentista català en la tardor del 2019.

El magistrat ha pres aquesta decisió uns dies després de rebre un informe de la Guàrdia Civil que col·loca Rovira en el centre de la investigació.

La Guàrdia Civil sosté que és "amb molta probabilitat" la usuària de l'aplicació de missatgeria xifrada Threema que actuava sota el pseudònim de Matagalls i que tenia "un coneixement previ, almenys, de certes accions de la plataforma".

A més de Rovira, l'informe detalla el paper en Tsunami de l'empresari Oriol Soler, de l'exconseller d'ERC Xavier Vendrell, del diputat d'ERC Rubén Wagensberg, del conseller d'Omnium Cultural Oleguer Serra i d'altres possibles implicats en Tsunami com Marta Molina, Josep Campmajó, Jesús Rodríguez Selles i Jaume Cabani.

La Fiscalia ho recorrerà

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ja ha avançat que recorrerà contra el pronunciament de García Castelló. Fonts fiscals ens han informat d'aquesta decisió, que es basa en la convicció que les actuacions de Tsunami Democràtic no encaixen en el delicte de terrorisme i, en haver desaparegut el de sedició per la reforma del Codi Penal, la causa només pot seguir-se per desordres públics i als jutjats de Barcelona.

De fet, les mateixes fonts han afegit que, abans que el jutge dictara l’acte, la Fiscalia ja estava preparant un informe perquè la causa fora jutjada a Barcelona per desordres públics, d'acord amb les informacions policials que consten en el procediment.

També et pot interessar

stats