La jutgessa alça el secret de diverses peces del cas Assut

El 14 d'agost, la jutgessa havia acordat la pròrroga del secret d'actuacions en diverses peces

Ciutat de la Justícia de València
Ciutat de la Justícia de València / CSIF

La titular del jutjat d'instrucció número 13 de València ha decretat este divendres l'alçament del secret de sumari de diverses peces del conegut com cas Assut, en el qual s'investiguen presumptes suborns a canvi d'adjudicacions d'obra pública en diferents administracions valencianes.

En l'acte, la jutgessa recorda que el 14 d'agost es va acordar la pròrroga del secret d'actuacions en diverses peces, com les número 2,3, 4, 5 i 6. Una vegada practicades determinades diligències "amb èxit", apunta, "no hi ha cap raó pel qual haja de continuar la causa sota el secret sumarial parcial", per la qual cosa procedeix a alçar-lo.

La magistrada ha ordenat informar de la resolució a les parts, a les quals se citarà perquè, pròximament, tinguen accés a la documentació.

La macrocausa investiga presumptes suborns a canvi d'adjudicacions d'obra pública de l'Ajuntament de València en època de l'exalcaldessa del PP, Rita Barberá, per part d'empreses adjudicatàries; eixes empreses haurien realitzat factures fictícies, així com suposades irregularitats en el finançament del PSPV en les eleccions de 2007 i 2008.

També et pot interessar

stats