L'Ajuntament de Borriana nega haver retirat revistes en valencià

L’oposició creu que es tracta d’una correcció per la pressió social

Les revistes en valencià que l'edil de Vox va mencionar
Les revistes en valencià que l'edil de Vox va mencionar / Europa Press

L'Ajuntament de Borriana ha negat aquest dijous que s'hagen retirat de la biblioteca les revistes en valencià El Temps, Enderrock, Camacuc, Cavall Fort i Llengua Nacional, a les quals el consistori està subscrit durant aquest any. 

L’alcalde del PP, Jorge Monferrer, s’ha pronunciat sobre el tema en un ple després de rebre preguntes del regidor de Compromís, Vicent Granel. Monferrer ha assenyalat també que continuarà havent-hi publicacions en valencià disponibles per a la ciutadania a la biblioteca. Així mateix, la regidora de Promoció Lingüística, la popular Paloma Boix, ha assenyalat que les revistes segueixen a la biblioteca.

Granel ha recordat que va ser el regidor de Cultura de Vox, Jesús Albiol, qui va anunciar a través del seu Twitter que els diners dels ciutadans de Borriana no continuarien “promovent el separatisme català". En el missatge, anomenava aquestes revistes i afegia a continuació: “Al carrer”. Ara, Albiol ha afirmat que no se censurarà ni prohibirà res i ha animat a Granel a “invertir de la seua butxaca” per a subscriure's a aquestes revistes si les vol llegir.

El tuit de Jesús Albiol, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Borriana, en juliol de 2023
El tuit de Jesús Albiol, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Borriana, en juliol de 2023 / À Punt NTC

L'edil de Compromís ha sostingut que aquest canvi de discurs es deu a “la pressió social i cultural”, que “ha pogut tombar la decisió que havia ordenat l'actual regidor de Cultura”. 

Pel que fa a l’aprovació d’una declaració institucional en favor dels drets del col·lectiu LGTBI, Vox no s’ha sumat a l’acord subscrit pel seu soci de govern, PP, a més de PSPV i Compromís. Precisament sobre el col·lectiu, Granel ha preguntat a Albiol si ha ordenat a la biblioteca que no compre més llibres infantils amb temàtica LGTBI i l’edil de Vox ha afirmat que ha demanat “el compliment de la llei, que veuran d’ací a poc”.

També et pot interessar

stats