Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT

L’Ajuntament de Castelló al·lega que els llibres LGTBI no vulneren drets fonamentals ni la llibertat religiosa

El document incideix que la llei valenciana d'igualtat LGTBI obliga les administracions públiques a dotar de recursos educatius els centres 

Els 32 llibres LGTBI que l'Ajuntament de Castelló de la Plana vol donar a onze instituts de la ciutat / Verònica Ruiz

L’Ajuntament de Castelló de la Plana ha presentat aquest dijous al·legacions contra la decisió judicial d’aturar el lliurament del lot de llibres de temàtica LGTBI a onze instituts de la ciutat. Entre els arguments contra la mesura demanada per Advocats Cristians el consistori al·lega que els llibres no vulneren drets fonamentals ni la llibertat religiosa, i que es troben dins del marc legal, ja que estan a la venda i poden ser adquirits per la ciutadania.

El document afegeix que les donacions culturals entre administracions o institucions son habituals i esgrimeix que la llei valenciana d’igualtat LGTBI del 2018 “obliga” les administracions públiques a abordar de manera específica la identitat de gènere, l’expressió de gènere, la diversitat sexual i familiar, incloent continguts en el projecte educatiu del centre.

Així mateix, incideixen que no s’ha vulnerat el dret a la llibertat religiosa perquè l’ajuntament no és ni autor ni editor dels material adquirits en les llibreries de la ciutat.