L’Ajuntament de València aposta perquè el Sidi Saler torne a tindre un ús hoteler

El regidor d'Urbanisme, Juan Giner, confirma que s’han reunit amb la Generalitat i la propietat per a treballar en un projecte “econòmicament i mediambientalment sostenible”

Imatge d'arxiu de l'hotel Sidi Saler
Imatge d'arxiu de l'hotel Sidi Saler / À Punt NTC

Nou capítol sobre la continuïtat de l’hotel de luxe Sidi Saler. L’Ajuntament de València ha confirmat que està estudiant tornar l’activitat hotelera per l’icònic complex, situat a la Devesa de l'Albufera. Així ho ha assegurat este dilluns, en atenció als mitjans de comunicació, el regidor d’Urbanisme, Juan Giner, que ha insistit en tot moment que el consistori treballa en un projecte que puga ser “econòmicament i mediambientalment sostenible”. 

Giner, que estos dies exerceix d'alcalde en funcions, ha afirmat que s’han reunit en diverses ocasions amb la Conselleria de Medi Ambient i amb el servei Devesa-Albufera per a estudiar la legislació i l’estat de les llicències. També amb la propietat de l'immoble, que —diu— es mostra partidari de reobrir-lo. “S’està avaluant el possible impacte que poguera tindre en el medi ambient, però l'estat actual de degradació no és bo ni per al veïnat del Saler ni per a la Devesa. Convé actuar amb rapidesa”, ha sentenciat. 

L'Hotel Sidi Saler el van construir el 1975 en domini públic, a la vora de la mar en ple parc natural, un lloc privilegiat on triaven allotjar-se autoritats, esportistes d'elit, artistes i altres clients d'alt poder adquisitiu. Després de més de trenta anys d’activitat, l’allotjament de cinc estreles va tancar. I ara, tretze anys després de la clausura, està molt deteriorat

Els propietaris, un fons d'inversió, volien restaurar-lo. Una posició totalment oposada al govern del Rialto (Compromís i PSPV), que apostava per assolar-lo i que es recuperaren les dunes com a protecció natural de la Devesa del Saler, que frenarien la regressió de la platja. A més, els plans d'ordenació dels recursos naturals (PORN) i els plans rectors d'ús i gestió (PRUG) de la Generalitat obligaven l’Ajuntament de València a suspendre les llicències que dificultaren o impossibilitaren aconseguir els objectius de la declaració d'espai natural protegit. 

Ara, amb el canvi de color polític al capdavant del consistori, el debat sobre el futur de l’hotel havia tornat a estar damunt de la taula. L’alcaldessa, María José Catalá, havia avançat que no era partidària d'enderrocar-lo i que volia parlar amb la propietat i amb el veïnat, per a buscar un projecte que acontentara les dos parts.

També et pot interessar

stats