Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

PP i Vox converteixen Rita Barberá en alcaldessa honorària de València

Compromís acusa el govern i Vox de “voler curar el pecat personal i polític” comés amb la líder popular i el PSPV es pregunta si és possible distingir algú que va ser condemnat per corrupció

Barberá, en una imatge d'arxiu / Europa Press

L’Ajuntament de València ha celebrat un ple carregat de gestos ideològics. A més d’aprovar iniciar els tràmits per a adoptar el doble topònim de València, amb la versió castellana sense accent i la valenciana amb l’accent tancat, amb els vots de PP i Vox, s’ha nomenat l’exalcaldessa Rita Barberá com a alcaldessa d'honor, complint amb la promesa electoral de la popular María José Catalá. També en aquest cas, els vots de les dues formacions de dreta han fet possible el nomenament.

El PSPV i Compromís han votat en contra. La portaveu adjunta de la formació taronja, Papi Robles, ha retret al PP que abandonara Barberá, però ara "passegen el seu cadàver" i ha recordat que la família de l'exalcaldessa va demanar un enterrament íntim sense partits "per la vergonya que tenien del PP". La regidora creu que el gest de nomenar-la alcaldessa honorària, que han fet possible els vots de PP i Vox, és un "pecat personal i polític que volen curar".

També ha sigut crítica la socialista Sandra Gómez. Ha apuntat que "honorari significa honestedat, honradesa i decència”. “Es pot nomenar així una alcaldessa que va poder ser condemnada per corrupció?", s'ha preguntat la portaveu socialista.

Per contra, el portaveu municipal del PP, Juan Carlos Caballero, ha defensat el reconeixement a qui va ser alcaldessa de la ciutat amb el PP 24 anys. “Va ser alcaldessa de València i per això va ser reconeguda en tot Espanya”, afegia.

Si alguna cosa forma part del llegat de Rita Barberá és l'afecte dels valenciansJuan Carlos Caballero - Portaveu municipal del PP

Per a justificar la tasca de Barberá, Caballero ha enumerat alguns dels seus assoliments a la ciutat, entre els quals ha citat instal·lacions esportives, piscines, biblioteques, els ponts o el carril bici, i ha destacat que "si alguna cosa forma part del seu llegat és l'afecte dels valencians”.

El portaveu del PP ha criticat l'"espectacle circense" de Compromís, que "arrosseguen i enfanguen la política sempre" i que la "van linxar en vida i ho fan després de la seua mort". 

 

València