Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT

L’Ajuntament de València podria pagar una multa de 3,6 milions d’euros per reduir la superilla de la Petxina

El govern municipal emmarca en una "persecució política" l'advertència del Ministeri de Transports

Imatge d'arxiu de la superilla de la Petxina / À Punt NTC

El Ministeri de Transports ha remés un requeriment a l'Ajuntament de València en el qual adverteix que la recent modificació de l'espai per als vianants de la superilla de la Petxina podria suposar una multa de fins a 3,6 milions d'euros.

El departament que dirigeix Óscar Puente recorda que esta intervenció va rebre fons destinats a la implantació de zones de baixes emissions (ZBE) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

El document recull fotografies en les quals s'adverteix l'habilitació de noves zones d'aparcament als carrers Calixt III, Palleter i Pare Rico i es recorda que el projecte de pacificació del trànsit havia de mantindre's almenys durant cinc anys.

Per això, el Ministeri reclama al consistori valencià que justifique els canvis i adverteix que s'exposa a una multa, en el marc de la Llei General de Subvencions, que pot comportar, a més de la devolució dels 1,2 milions d'euros rebuts, el doble d'eixa quantitat.

El portaveu del govern municipal, Juan Carlos Caballero, ha qualificat de "fatxenderia i persecució política" este requeriment ministerial. A més, ha acusat el president espanyol Pedro Sánchez de fer un “ús polític del ministeri”. 

Des de Compromís, que lidera l’oposició al consistori, el regidor Giusseppe Grezzi ha remarcat que es va advertir l’alcaldessa María José Catalá que “incomplir els compromisos en matèria de mobilitat i desmuntar els avanços aconseguits durant el govern de Joan Ribó amb el suport econòmic de la Unió Europea tindria conseqüències no sols per a la salut de les persones, sinó també econòmiques".

València Medi ambient