Directes
Ara en la televisió
EN DIRECTE

L’alcalde d’Ondara s'oposa a presidir una correguda de bous a pesar d’estar obligat per llei

El Grup Socialista, que ostenta el govern, s’oposa frontalment a la tornada de les corregudes al municipi, després de vint anys sense

Imatge d'arxiu de la Plaça de Bous d'Ondara / Mancomunitat de la Marina Alta

L’alcalde d’Ondara, José Ramiro, no presidirà d’una correguda de bous al municipi, tal com marca la llei. Així ho ha avançat en un comunicat el Grup Municipal Socialista, que ha deixat clar que ni Ramiro ni cap regidor del partit hi participaran com a mostra de rebuig a la seua celebració, i que delegaran la presidència a l’autoritat corresponent. 

En el comunicat, que han compartit a través dels seus perfils en les xarxes socials, asseguren que en les darreres legislatures en què havia governat el PSOE la plaça de bous s’havia reconvertit en un auditori a l’aire lliure —batejant-la com la joia de la cultura—, ja que s’hi estaven celebrant concerts, exposicions o recitals de poesia. 

En els mateixos anys —diuen— diverses empreses i particulars havien demanat organitzar corregudes de bous, “fins i tot demanant la col·laboració econòmica del consistori”, que l’equip de govern havia aconseguit “dissuadir”. “Els déiem que Ondara és un poble on feia més de vint anys que no se’n feien, que la voluntat popular era la de no matar bous i que, a més, econòmicament era una pèrdua de diners per als organitzadors de la correguda, cosa que realment els dissuadia: la butxaca”, manifesten. 

Una tendència que, segons el Grup Socialista, s’ha trencat amb l’arribada del Partit Popular i Vox al govern valencià, a través de la Conselleria de Cultura, que fa dos mesos va avalar econòmicament un circuit de jonegades per a celebrar-se en diversos municipis, entre altres Ondara. 

“No podem oblidar que, com a partit de govern que som, els nostres regidors i regidores s’han vist obligats, per imperatiu legal, a la cessió de la instal·lació amb l’amenaça de prevaricar en cas de no aprovar la cessió de la plaça, segons l’informe jurídic que van encomanar per a intentar aturar esta aberració”, conclouen. 

la Marina Alta