Directes
Ara en la televisió
DUEL DE VEUS
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

L'astronauta Pedro Duque, nou ministre de Ciència de Pedro Sánchez

La socialista basca Isabel Celaá estarà al capdavant d'Educació, Magdalena Valerio de Treball i Dolores Delgado de Justícia.

L'astronauta Pedro Duque / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

L'enginyer aeronàutic i astronauta de l'Agència Espacial Europea Pedro Duque encapçalarà el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats en el nou Govern que el president Pedro Sánchez està donant a conéixer aquests dies. L'octubre de 1999 Duque va ser guardonat amb el Premi Príncep d'Astúries de Cooperació Internacional.

A més, la socialista basca i professora Isabel Celaá serà la nova ministra d'Educació. Celáa va ocupar el càrrec de consellera d'Educació, Universitats i Investigació del Govern basc presidit per Patxi López entre els anys 2009 i 2012.

D'altra banda, s'ha conegut també que com a ministra de Treball estarà Magalena Valerio, que ja va ser consellera en diverses àrees durant els governs de l'expresident de Castella-la Manxa José María Barreda, entre les quals destaquen Treball i Justícia.

El Ministeri de Justícia estarà dirigit per la fiscal Dolores Delgado. En el seu currículum destaquen 25 anys de servei a l'Audiència Nacional treballant en qüestions relacionades amb el narcotràfic, el terrorisme d'ETA i el jihadista.

Aquests nomenaments s'afegeixen a la llista dels huit noms que ja se sap que integraran el futur Govern d'Espanya, en què la Comunitat Valenciana tindrà un pes rellevant amb la ja exconsellera Carmen Montón com a ministra de Sanitat i José Luis Ábalos en la cartera de Foment